Sort by

Fortificare cu micronutrienți

Fortificare cu micronutrienti
Angajamentul nostru: Combaterea subnutriției prin fortificare cu micronutrienți

Potrivit estimărilor, aproximativ 2 miliarde de oameni – peste 30% din populația globului – suferă de carențe de vitamine și minerale esențiale, în special cele cunoscute sub denumirea de „Big 4”: fier, iod, vitamina A și zinc. Carențele de micronutrienți afectează în mod disproporționat sugarii, copiii mici și femeile, împiedicând atingerea potențialului lor deplin în viață. Consecințele acestei carențe pot fi devastatoare, conducând la deficiențe mintale, sănătate precară, productivitate slabă și, în cazurile severe, deces. Chiar și o carență ușoară spre moderată poate afecta bunăstarea și dezvoltarea unei persoane.

În mod ideal, acești nutrienți ar trebui să provină dintr-o alimentație echilibrată și variată, dar aceasta nu este întotdeauna posibilă, în special în țările în curs de dezvoltare. În prezent, avem atât responsabilitatea, cât și oportunitatea de a îmbunătăți starea de nutriție a persoanelor supuse riscurilor, prin adăugarea de micronutrienți importanți în alimentele și băuturile consumate cu regularitate de populații vulnerabile.

De asemenea, biofortificarea poate face culturile mai nutritive, prin selectarea și crearea de varietăți de plante care sunt, în mod natural, bogate în micronutrienți. Acest procedeu poate contribui la densitatea în nutrienți a alimentației bazate în principal pe alimente de bază și pentru acele persoane care poate nu au acces la alimente prelucrate fortificate.

 

Obiectivul nostru în 2016

Până în 2016: Atingerea cifrei de 200 miliarde pe an de porții de alimente și băuturi fortificate cu micronutrienti, la nivel global, contribuind la combaterea carențelor de micronutrienți în general, cu accent special pe copii și femei aflate la vârstă fertilă.

 

Progresele înregistrate până în prezent

Numărul total de porții de alimente și băuturi fortificate, la nivel global (miliarde)
 

Continuăm consolidarea profilului de micronutrienți ai alimentelor și băuturilor produse de noi și adaptarea nivelului lor de fortificare, pentru a îmbunătăți starea nutrițională precară și carențele predominante din anumite piețe. De exemplu, popularitatea internațională și prezența pe piață a gamei noastre de produse Maggi ne oferă o platformă solidă care ne ajută să combatem în mod adecvat carențele în micronutrienti. Aproape 103 miliarde de porții individuale de supe, condimente, sosuri și tăiței Nestlé au fost fortificate în 2016, din care 59 miliarde au fost fortificate cu fier.

De asemenea, fortificăm cerealele și laptele, pentru a oferi surse de hrană suplimentare grupurilor vulnerabile, cum sunt copiii cu vârstă școlară și mamele gravide. În total, 83,5% din Produsele accesibile care și-au câștigat popularitatea în rândul consumatorilor cu venituri mici au fost fortificate cel puțin cu elementele „Big 4”.

De asemenea, prin colaborarea cu institutele de cercetare agricolă și prin programul HarvestPlus, urmărim să dezvoltam și să cream lanțuri de aprovizionare pentru culturile biofortificate. În Nigeria, combinăm porumbul biofortificat cu provitamina A cu porumbul normal și am rezervat peste 1 000 de tone de cereale în 2016 pentru utilizare în piureul nostru din cereale.

Centrul nostru de cercetare și dezvoltare din Abidjan, Coasta de Fildeș, explorează, de asemenea, oportunități în ceea ce privește maniocul, grâul, orezul și porumbul, împreună cu parteneri din Madagascar, Turcia, Brazilia și India.

 

Obiectivele noastre pentru 2020

  • Până în 2020: Alimentele și băuturile noastre fortificate vor ajunge la milioane de copii și familii din întrega lume.
  • Până în 2020: Vom iniția acțiuni colective pentru reducerea carențelor de micronutrienți în 10 țări.
  • Până în 2020: Vom continua să dezvoltăm lanțul de aprovizionare din culturi biofortificate și ne vom extinde portofoliul de produse fortificate.