Sort by

Unul din doi români nu concepe viața fără un animal de companie

Foto Unul din doi români nu concepe viața fără un animal de companie

 

Aproape jumătate (48%) din românii din mediul urban iubesc să simtă în căminul lor prezența unui animal de companie. Se pare că cei mai mulți români preferă compania cățeilor (65%) și a pisicilor (52%). De asemenea, animalele de companie mai exotice (peruși, papagali, pești) sunt și ele prezente în viața noastră. Adeseori familiile mari își extind familia prin adăugarea unui patruped.
 

Studiul* realizat de iSense Solutions arată că animalul de companie a fost definit de români „ca un animal crescut din plăcere, fără a beneficia de alte foloase de pe urma acestuia”. Nu ne miră afinitatea pentru animalele de companie având în vedere beneficiile pe care noi le avem atunci când creștem un animăluț.
 

Cum ne face viața mai frumoasă un cățel?

1. Ești mai rezistent la alergii - atunci când îți crești micuțul într-o casă în care există și un cățel este mult mai probabil ca acesta să nu fie deranjat de părul de animal atunci când va fi adult**.

2. Ești mai fericit - proprietarii de căței se întristează mai greu și se vindecă mai ușor. În momentul în care ai un cățel trebuie să îl scoți afară, să îl plimbi, și astfel ești împiedicat să stai în casă tot timpul. De asemenea, interacțiunea cu un cățel și dragostea pe care o primești de la el te mențin pozitiv.

3. Faci mai multe exerciții - față de alte animăluțe, câinii te pun în mișcare. Trebuie scoși afară și trebuie să te joci cu ei de mai multe ori pe zi, cel puțin 30 de minute. Astfel te menții în formă mult mai bine.

4. Poți să cunoști mai mulți oameni - cățeii sunt prietenoși, aleargă de la un om la altul, ceea ce îți permite și ție să intri în contact cu persoane noi și chiar să îți faci prieteni.
 

Dar o pisică?

1. Te ajută să treci peste momente dificile - poți să treci mai ușor peste orice impas cu ajutorul unei pisicuțe. Cei care se bucură de prezența unei feline în viața lor trec mai ușor peste durere și plâng mai puțin.

2. Nu te judecă - chiar dacă sunt doar niște ghemotoace de blană, deseori oamenii își împărtășesc gândurile și sentimentele dimineața cu ele. Este relaxant să vorbești cu cineva care nu te judecă.

3. Îți găsești mai ușor jumătatea - femeile cred că bărbații care au animăluțe sunt mult mai atractivi. În schimb cei care au pisici sunt considerați chiar mai drăguți decât ceilalți.

4. Te calmează - în timp ce mângâi o pisică îți trece anxietatea, te calmezi și îți revin toate gândurile bune.

Ție ce animăluț îți face viața mai frumoasă?
 

Sursa*: http://www.isensesolutions.ro/isense-solutions-jumatate-dintre-romanii-din-mediul-urban-au-cel-putin-un-animal-de-companie/ 
Sursa**: http://www.telegraph.co.uk/news/health/news/8032594/Pet-dogs-reduce-allergies-in-children-but-cats-increase-them.html

Știai că:

  • 87% dintre proprietarii de câini spun că prietenul lor necuvântător se așează lângă ei în timp ce se uită la televizor;
  • Obezitatea este problema de sănătate cea mai des întâlnită la căței;
  • Pisicile din rasa American Curl sunt singurele care au urechile îndoite înapoi;
  • Pisicile din rasa American Bobtail au codița ca de iepuraș și sunt cunoscute pentru abilitatea de a evada din spațiile închise;
  • Pisicile sunt atât de flexibile pentru că au 53 de vertebre, în timp ce noi avem 34.