Sort by

Cum afectează lipsa fierului IQ-ul copiilor?

Foto Cum afectează lipsa fierului IQ-ul copiilor?

 

Fiecare început de an școlar este o provocare pentru micuțul tău. El este nevoit să facă față unui ritm intens și orelor de curs solicitante și toate după o lungă perioadă de relaxare. Din acest motiv copilul tău trebuie sprijinit ca să atingă performanțele școlare dorite. Cea mai bună soluție este includerea alimentelor bogate în fier în meniul lui zilnic. 

Cum poate afecta lipsa fierului IQ-ul copiilor?

Primii ani din viața noastră sunt fundamentali pentru formarea inteligenței, a personalității și a capacității de a învăța. În plus, ritmul rapid de creștere și de dezvoltare din acești ani generează o nevoie mai mare de fier.

De ce este fierul important? Pentru că influențează dezvoltarea creierului având în vedere că este prezent în hemoglobina celulelor roșii, proteina care transportă oxigenul de la plămâni către țesuturile din tot corpul. Lipsa de fier poate apărea de la vârste fragede și, din acest motiv, are importante consecințe asupra dezvoltării psihomotorii, de comportament și asupra performanțelor cognitive.

În consecință, pentru o creștere armonioasă copiii au nevoie de un aport adecvat de fier.

Cea mai bună sursă de fier o găsim în alimente.

Ce alimente includem în meniul școlarului?

Alimentele bogate în fier îl susțin pe cel mic în drumul spre "a deveni mare" pentru că acestea îi sporesc capacitatea de concentrare.

Iată câteva alimente pe care le poți integra cu ușurință în fiecare masă a copilului tău:

  • ouă; 
  • ficat; 
  • năut;
  • nuci; 
  • somon.

Pe lângă aceste alimente, fierul se mai găsește și în Nesquik Opti-Start. Astfel poți completa mesele micuțului cu o delicioasă cană de lapte cu cacao, mai ales că papilele gustative vor fi încântate de gustul irezistibil.

„Alimentele cu un conținut ridicat de fier: ouăle, ficatul, carnea roșie, năutul, nucile și somonul pot spori atenția și capacitatea de concentrare ale copiilor, abilități necesare orelor de curs. Pe lângă aceste alimente, fierul se mai găsește și în cacaua instant Nesquik Opti-Start, care furnizează 17% din necesarul zilnic de fier.”, declară Nicoleta Tupiță, specialist în nutriție, Nestlé România. 

În plus, noua formulă Nesquik Opti-Start are un conținut unic de vitamine și minerale, care ajută la creșterea și dezvoltarea copiilor:

  • fier pentru energie și concentrare;
  • zinc pentru o bună funcționare a sistemului imunitar;
  • vitamina D pentru absorbția calciului și fosforului. 

Tu cum îl sprijini pe micuțul tău să facă față provocărilor?