Sort by

Istoric PURINA

Foto Istoric PURINA

 

De peste 120 de ani muncim cu pasiune pentru ca fiecare animal de companie să aibă o viață lungă și fericită. Suntem prezenți în 106 țări și ne bazăm pe cei peste 500 de experți în domeniul științific care muncesc responsabil în cercetare.

 

PURINA, de la origini până în prezent

PURINA a fost fondată în anul 1894 de către William H. Danforth și era inițial cunoscută drept Compania Robinson-Danforth. Pasionat și vizionar, Danforth și-a dorit să găsească o soluție prin care să îmbine deopotrivă puritatea hranei pentru animale, cu accesibilitatea în folosirea ei. Astfel s-a născut ”PURINA”, nume care își trage originile din sloganul de atunci al companiei: ”Unde puritatea este mai presus de orice” (”Where purity is paramount”). PURINA a fost pionier în studiile de nutriție. După 30 de ani de la apariție, PURINA  a deschis primul centru de îngrijire al animalelor de companie. Acesta a fost momentul în care au început cercetările de nutriție pentru perfecționarea produselor. După doi ani de studii, apare pe piață prima hrană completă pentru câini și pisici.
 

PURINA devine cea dintâi în inovație

Pasiunea pentru animale a pus PURINA în top în momentul în care a apărut prima mâncare pentru câini cu bulete, a cărui formă distinctă este obținută prin presare. În 1958 a apărut prima hrană uscată pentru pisici: Friskies. Câțiva ani mai târziu, PURINA lansează prima gamă de hrană semi-umedă pentru pisici: Tendler Vittles. Entuziasmul realizărilor inițiale a crescut în 1973 când a fost lansată prima hrană umedă pentru câini (ambalată în conservă, cu conținut pentru o singură servire). Cea dintâi în inovații, PURINA a scos pe rând, în anii care au urmat, sortimente care conțin carne nedeshitratată în bulete de hrană (PRO PLAN), prima rețetă care utilizează proteina hidrolizată sau prima hrană pentru pui de câine care conține anticorpi naturali (PRO PLAN Puppy cu OPTISTART). Toate aceste realizări au contribuit în poziționarea PURINA ca lider mondial și recunoașterea nivelului de inovație pe care îl aduce în domeniul hranei pentru animale.
 

Cum răspunde astăzi PURINA nevoilor tale?

PURINA a pus mereu accent pe noutate. PURINA traduce inovația în cei peste 350 de medici veterinari și cercetători preocupați de discipline cheie în nutriția și sănătatea animalelor.  Aceste descoperiri făcute în nutriția canină și felină au stat la baza dezvoltării de produse noi și revoluționante. Astfel am redefinit standardele în industria animalelor de companie. În toată această călătorie nu ne-am abătut de la pasiunea noastră pentru animale. Astăzi, portofoliul nostru este complet și variat pentru a putea răspunde nevoilor tale cu: PRO PLAN Cat & Dog, Cat Chow, Dog Chow, Purina Veterinary Diets Cat & Dog, Gourmet, Friskies, Felix, PURINA One și Darling. Tot parcursul PURINA și povestea brandului însuși comunică pasiune pentru animale și grijă pentru bunăstarea lor. Acum, la fel ca și la început, PURINA crede că atât oamenii, cât și animalele de companie sunt mai buni când trăiesc împreună. Afla mai multe despre istoria PURINA!