Reteta cheesecake cu fructe de padure
Ce spui de o reteta cheesecake racoritoare și totodata cremoasa, numai buna de savurat cu cei dragi?
Lista de ingrediente reteta cheesecake
Blat
• 150g biscuiți digestivi, mărunțiți;
• 5-6 linguri de unt;
• 25g zahăr alb sau brun (opțional).
Crema
• 220g cremă de brânză sau mascarpone;
• 220g brânză de vaci slabă;
• 60g smântână slabă;
• o jumătate de linguriță extract de vanilie;
• 2 pliculețe sau 20g de gelatină;
• 120g zahăr pudră;
• 500g fructe de pădure proaspete.
Cum prepari reteta cheesecake cu fructe?
1. Pune biscuiții digestivi într-o pungă pe care o poți sigila și folosește un sucitor pentru a-i mărunți;
2. Amestecă biscuiții digestivi mărunțiți cu untul și zahărul opțional într-un vas. Într-o formă pentru prăjituri, apasă acest amestec cu o lingură sau cu degetele curate până când se lipește de fundul vasului și de pereții acestuia. Lasă forma la răcit pentru cel puțin o oră
3. Amestecă brânza de vaci și crema de brânză cu mixerul până când amestecul devine cremos;
4. Adaugă smântâna, zahărul și extractul de vanilie. În timp ce combini aceste ingrediente, adaugă gelatina amestecată cu puțină apă, după instrucțiunile de pe pachet;
5. A sosit timpul să adaugi fructele, iar aici iți poți folosi imaginația - sau preferințele! Optează pentru un amestec de zmeură, afine, căpșuni și mure pentru a beneficia de fructele de sezon;
6. Amestecă ușor crema și fructele de pădure cu o lingură. Păstrează câteva fructe pentru a decora cheesecake-ul;
7. Toarnă cu atenție mixul obținut în forma pe care ai ținut-o la frigider pentru cel puțin o oră și decorează cu fructele de pădure rămase;
8. Acum prajitura ta cheesecake cu fructe va trebui va trebui să stea la răcit pentru câteva ore înainte să îl poți servi.
Un deliciu!
Informații nutriționale per porție
Calorii | Proteine | Lipide | Glucide |
360kcal | 10.5g | 20g | 38.4g |