Sort by
Sort by

Reteta cheesecake cu fructe de padure

Foto Cheesecake cu fructe de pădure

Ce spui de un cheesecake răcoritor și totodată cremos, numai bun de savurat cu cei dragi?

Icon Portion
MASĂ PENTRU: 8
Icon Time
GATA ÎN: 30 minute
Icon Difficulty
DIFICULTATE: Relaxat

Lista de ingrediente

Blat
•    150g biscuiți digestivi, mărunțiți;
•    5-6 linguri de unt;
•    25g zahăr alb sau brun (opțional).

Crema
•    220g cremă de brânză sau mascarpone;
•    220g brânză de vaci slabă;
•    60g smântână slabă;
•    o jumătate de linguriță extract de vanilie;
•    2 pliculețe sau 20g de gelatină;
•    120g zahăr pudră;
•    500g fructe de pădure proaspete.  


Cum prepari cheesecake cu fructe?

1.    Pune biscuiții digestivi într-o pungă pe care o poți sigila și folosește un sucitor pentru a-i mărunți;
2.    Amestecă biscuiții digestivi mărunțiți cu untul și zahărul opțional într-un vas. Într-o formă pentru prăjituri, apasă acest amestec cu o lingură sau cu degetele curate până când se lipește de fundul vasului și de pereții acestuia. Lasă forma la răcit pentru cel puțin o oră
3.    Amestecă brânza de vaci și crema de brânză cu mixerul până când amestecul devine cremos; 
4.    Adaugă smântâna, zahărul și extractul de vanilie. În timp ce combini aceste ingrediente, adaugă gelatina amestecată cu puțină apă, după instrucțiunile de pe pachet;
5.    A sosit timpul să adaugi fructele, iar aici iți poți folosi imaginația - sau preferințele! Optează pentru un amestec de zmeură, afine, căpșuni și mure pentru a beneficia de fructele de sezon;
6.    Amestecă ușor crema și fructele de pădure cu o lingură. Păstrează câteva fructe pentru a decora cheesecake-ul;
7.    Toarnă cu atenție mixul obținut în forma pe care ai ținut-o la frigider pentru cel puțin o oră și decorează cu fructele de pădure rămase; 
8.    Acum prajitura ta cheesecake cu fructe va trebui va trebui să stea la răcit pentru câteva ore înainte să îl poți servi.  

Un deliciu!

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
360kcal 10.5g 20g 38.4g