Sort by
Sort by

VeggiePorția & NutriPorția în Braille

Veggie Braille

O viață bună începe cu o viață sănătoasă. De aceea, la Nestlé, mereu căutăm, descoperim, inventăm, explorăm, creăm metode, ghiduri de nutriție, instrumente, acțiuni, practici și împărtășim multă, multă inspirație. Ca tuturor să ne fie un pic mai ușor să avem un stil de viață sănătos.

Credem că toți avem dreptul la o viață sănătoasă. Și dacă vorbim de toți, trebuie să vorbim și de 15% din populația lumii care trăiește cu o formă de dizabilitate*. Cu normalitate. Cu deschiderea de a înțelege experiențe și perspective diferite asupra lumii în care trăim. Pentru că oricât am fi de diferiți, simțim la fel.
Și avem atât de multe de învățat unii de la ceilalți.

Inspirație din rețete, trucuri să ne organizăm un pic mai bine în bucătărie, îndrăgitele noastre farfurii-ghid și multe alte surse de ajutor - adaptate în limbajul Braille sau înregistrate audio sunt felul în care noi, la Nestlé, înțelegem să susținem dorința persoanelor cu dizabilități de vedere de a fi independente. Cel puțin în bucătărie, acolo unde produsele Nestlé sunt acasă.

Ghidurile Nestlé pentru o alimentație echilibrată, cele pe care cu drag le numim "metoda-farfurie", sunt disponibile și în limbajul Braille.

NutriPorția

NutriPortia

Ghidul practic îi ajută pe cei mari să pregătească mese echilibrate și gustoase pentru cei mici.
Marginea farfuriei are recomandări pentru alimentația sănătoasă a copiilor, iar personajele amuzante din interiorul ei îți dau multe idei despre ce e sănătos să mănânce și exact cât ar trebui să mănânce din fiecare grupă de alimente copii între 4 și 12 ani.

VeggiePorția

VeggiePortia

Metoda plină de inspirație care îți arată ce și cât să mănânci la mesele principale, dacă te-ai decis să ai o alimentație preponderent pe bază de plante. Fie că ești vegetarian din convingere sau de conjunctură, fie că te-ai decis să consumi mai puțină carne pentru că știi că ce punem în farfurie are impact asupra mediului, VeggiePorția te ajută să ai în farfurie și varietate, și toți nutrienții de care un corp sănătos are nevoie, punând accent pe principiile alimentare sănătoase.

Descoperă povestea simțurilor și cum au fost create farfuriile care ne aduc pe toți la aceeași masă

video 1

NutriPorția și VeggiePorția în Braille - Povestea artistului

video 2

NutriPorția și VeggiePorția în Braille - Povestea simțurilor

video 3

NutriPorția și VeggiePorția în Braille - Povestea farfuriei

Experiente sanatoase in bucatarie

Experiențe sănătoase ÎN BUCĂTĂRIE

Bucătăriile pot fi uneori, pentru noi toți, niște mici capcane. Dar cu o fărâmă de curaj, cu un pic de organizare și cu multă și mare poftă de ceva bun și sănătos, le putem veni de hac împreună. "Micul ghid de experiențe sănătoase în bucătărie" vine în ajutorul persoanelor cu dizabilități de vedere cu sfaturi și trucuri binevenite în orice spațiu de joacă al aromelor și ingredientelor.
bine servit

Bine SERVIT

O ieșire în oraș la o cină bună să încerci papilele cu ceva nou sau o călătorie într-un oraș pe care ți-ai dorit toată viața să-l vizitezi sunt experiențe de care toți trebuie să putem să ne bucurăm. Cum pot deveni hotelurile, restaurantele, cafenelele locuri în care persoanele cu deficiențe de vedere se simt mereu binevenite, învățăm împreună în "Bine Servit: Micul ghid de bune maniere pentru servirea persoanelor cu dizabilități de vedere"

Rețete povestite

Pentru oricare dintre noi, alimentația corectă și echilibrată înseamnă o porție sănătoasă și azi, și mâine, și luna următoare. Așa că am înregistrat un meniu sănătos, suficient pentru o lună întreagă! 20 de rețete audio sunt gata de încântat toate gusturile. Trebuie doar să-ți sufleci mânecile. Sunt ușor de ascultat, ușor de gătit! 

Beef tartar 

Audio file

Burrito cu falafel și salată verde

Audio file

Caesar Salad

Audio file

Couscous marocan cu legume

Audio file

Doradă la cuptor

Audio file

Fillet pieces-tacos

Audio file

Fileuri vegetale în stil asiatic

Audio file

Friptură de conopidă

Audio file

Legume învelite în quesadilla

Audio file

Mini tarte savuroase

Audio file

Nuggets Burrito

Audio file

Omletă bună dimineața

Audio file

Pachețele cu somon

Audio file

Paella cu legume

Audio file

Păstrăv somonat

Audio file

Power salad în tortilla bowl

Audio file

Quesadilla cu legume și sos guacamole

Audio file

Rulouri de pui cu sparanghel

Audio file

Supă de năut aromată

Audio file

Veggie chef burger

Audio file

Weekend snacks sănătoase

Audio file

Bucătăria este locul de joacă al tuturor simțurilor.
Aici, imaginația e singura limită!

*Conform estimărilor din 2021 ale Organizației Mondiale a Sănătății https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/disability-and-health