Sort by

Sustinerea alimentatiei la san

Angajamentul nostru: Sustinerea si apararea alimentatiei la san, prin continuarea implementarii unei politici de baza in industrie privind comercializarea in mod responsabil a inlocuitorilor laptelui matern

Consideram ca laptele matern este hrana ideala pentru sugari. De aceea, promovam recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (WHO) privind hranirea exclusiv cu lapte matern a copiilor in primele sase luni de viata, urmata de introducerea de alimente nutritive suplimentare adecvate, cu continuarea alaptarii pana la varsta de doi ani si chiar mai mult.

Obiectivele noastre in 2016

In curs de realizare: Asigurarea faptului ca practicile utilizate in activitatea Nestlé Nutrition respecta in mod consecvent criteriile pentru inlocuitorii laptelui matern (Breast-Milk Substitute – BMS) ale Indicelui FTSE4Good.

In curs de realizare: Continuarea consolidarii politicii si procedurilor noastre pentru a ne mentine pozitia de lider in industrie in ceea ce priveste implementarea Codului WHO.

In curs de realizare: Continuarea raportarii oficiale asupra progreselor noastre in privinta implementarii politicii noastre privind Codul WHO.

Progresele inregistrate pana in prezent

Prin Politica noastra globala privind protectia maternitatii, care include dreptul de prelungire a concediului de maternitate pana la sase luni si programe flexibile de lucru, ne-am consolidat capacitatea de a oferi un mediu care sa promoveze alimentatia la san, In prezent, avem 302 domenii referitoare la alimentatia la san , iar pana in 2018 vom asigura, in toate sediile cu peste 50 de angajati femei, un spatiu dedicat hranirii copilului la san.

In 2016, prin programul nostru Nestlé Start Healthy Stay Healthy (incepe sanatos, ramai sanatos), am colaborat cu mai multe organizatii publice si private, deschizand un numar de 945 de spatii pentru hranirea copilului la san in India si aproape 1 500 in China. De asemenea, am dezvoltat o aplicatie mobila pentru mame, care sa localizeze spatiile destinate hranirii copilului la san.

Am facut angajamente de sustinere a mediilor de lucru propice alaptatului, prin miscarea Every Woman, Every Child (Fiecare femeie, fiecare copil) si Initiativa Clinton Global Health (initiativa Clinton pentru sanatate globala), si incurajam alte parti interesate si companii sa ne urmeze. Pentru copiii care nu pot fi alaptati la san, asa cum este recomandat, formula pentru sugari este singurul inlocuitor adecvat al laptelui matern (BMS), fiind recunoscuta de catre WHO drept corespunzatoare.

Suntem decisi sa respectam pe deplin Codul WHO, cel putin asa cum este implementat de guvernele nationale din intreaga lume. In 152 de tari considerate a fi expuse unui risc mai mare in privinta mortalitatii infantile si malnutritiei, aplicam, in mod voluntar, politica noastra riguroasa atunci cand aceasta este mai stricta decat codul national.

Ne mandrim cu faptul ca am fost primul producator de BMS inclus in Indicele FTSE4Good si am indeplinit cu consecventa criteriile riguroase pentru marketingul responsabil privind BMS inca din 2011. De asemenea, ne-am clasificat primii in evaluarea pilot a politicilor si practicilor de marketing privind BMS, subindicele Indicelui Acces la Hrana.

Continuam sa ne consolidam sistemul de management al conformitatii. Ne-am imbunatatit mecanismele interne si externe de solutionare a reclamatiilor, cum ar fi „Tell Us” – prin care oricine poate prezenta o problema legata de practicile noastre de marketing privind BMS – si am extins la nivel global instruirea personalului care lucreaza in sectorul de produse alimentare pentru sugari, in vederea intaririi capacitatii acestora de a comercializa in mod responsabil produsele pentru sugari. In anul 2016, practicile noastre au fost supuse, in 37 de tari, auditului efectuat de firme de audit, in trei tari de Bureau Veritas si intr-o singura tara de PricewaterhouseCoopers. Progresele noastre sunt prezentate pe pagina noastra de internet.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2018: Vom asigura punerea in aplicare a tuturor prevederilor in sustinerea alimentatiei la san, a Politicii noastre privind protectia maternitatii.

Pana in 2020: Vom milita pentru un mediu favorabil alimentatiei la san, prin sprijinirea amenajarii de spatii pentru alaptat, in comunitatile in care suntem prezenti.