Sort by

Primul studiu care analizează experiențele parentale din întreaga lume

Indexul de Parenting (The Parenting Index 2021), realizat la inițiativa Nestlé, oferă o nouă perspectivă asupra experienței de creștere a copiilor în întreaga lume. La baza studiului se află înțelegerea faptului că a deveni părinte este o experiență incredibilă ce îți schimbă viața - dar nu este neapărat întotdeauna o experiență ușoară. Indexul de Parenting oferă un nou cadru de înțelegere a experiențelor părinților zilelor noastre prin date comparabile și cuantificabile, și acționează drept punct de referință pentru a urmări aceste schimbări în timp.

Părinții din întreaga lume fac tot posibilul pentru a-și crește cât mai bine copiii și este important să înțelegem de ce unii se confruntă cu provocări mai mari decât alții. Pentru prima dată, Indexul de Parenting oferă o perspectivă globală asupra modului în care părinții percep "ușurința de a fi părinți" în țara lor, prin analiza factorilor cheie care influențează aceste percepții.

Cele 16 țări ce au luat parte la realizarea primei ediții a Indexului de Parenting cuprind o diversitate de culturi, norme sociale, situații politice și economice și locații geografice.

Indexul de Parenting nu urmărește să măsoare dacă părinții își cresc copiii mai bine în unele țări și mai puțin bine în altele - nu există abordări “corecte” sau “greșite” atunci când vorbim despre creșterea copiilor, astfel, nu veți regăsi în studiu o analiză a acestui aspect. În schimb, Indexul reprezintă o analiză a factorilor care determină părinții să întâmpine provocări mai mari sau, dimpotrivă, să capete mai multă dezinvoltură în procesul de creștere a copiilor.

Primul pas pentru îmbunătățirea procesului de creștere a copiilor îl reprezintă o mai bună înțelegere a provocărilor cu care se confruntă părinții – astfel încât aceștia să aibă ajutorul de care au nevoie pentru a se concentra asupra celui mai important aspect: creșterea unei familii fericite și sănătoase.

infografic indexul de parenting

Descoperă rezultatele studiului, află ce scor a obținut fiecare țară participantă și vezi care sunt factorii principali reieșiți în urma studiului.