Sort by
Sort by

Pozitia de lider in materie de combatere a schimbarilor climatice

Angajamentul nostru: adoptarea unei pozitii de lider in materie de combatere a schimbarilor climatice

Schimbarile climei produc deja efecte asupra sectorului de alimente si bauturi. Industria noastra se bazeaza pe aprovizionarea durabila cu materii prime sigure, iar variatiile meteorologice fac sa se schimbe si modul si locul in care sunt cultivate materiile prime necesare ingredientelor noastre, afectand securitatea alimentara. Avem convingerea ca, in urma Acordului de la Paris din 2016, exista acum un imperativ global de reducere a emisiilor de gaze de sera (GHG). Suntem hotarati sa continuam sa reducem emisiile in tot lantul nostru valoric, concomitent cu consolidarea lantului de aprovizionare si sprijinirea fermierilor cu care colaboram in scopul cresterii rezistentei culturilor lor la schimbarile climatice.

Obiectivele noastre in 2016

In prezent: In calitate de membru al RE100, intentionam sa achizitionam intregul necesar de electricitate din surse regenerabile, in cel mai scurt timp posibil.

Pana in 2016: Toate congelatoarele noastre, de toate tipurile, vor utiliza agenti frigorifici naturali.

Pana in 2016: Vom extinde utilizarea in sistemele noastre industriale de refrigerare a agentilor frigorifici naturali, care nu afecteaza stratul de ozon si care au o influenta neglijabila asupra schimbarilor climatice.

Rezultate obtinute pana acum

In ultimii 10 ani, am realizat deja progrese reale, reducand cu 39% emisiile directe de gaze cu efect de sera per tona de produs, odata cu cresterea cu 46% a productiei. Suntem pe cale sa ne indeplinim obiectivul nostru pentru 2020, deoarece am redus emisiile GHG (Domeniul 1 si 2) per tona de produs la fiecare categorie de produse, realizand o reducere totala de 22% in cadrul operatiunilor noastre de fabricatie, comparativ cu anul 2010.

Am putea obtine aceste reduceri de emisii prin economia de energie, imbunatatirea eficientei operatiunilor si trecerea la combustibili mai ecologici, inclusiv energia regenerabila. In prezent, utilizam energie regenerabila intr-o proportie de 17% din totalul energiei utilizate in fabricile noastre, iar 29,6% (8,1 petajouli) din electricitatea achizitionata este regenerabila.

Ne straduim sa ne asiguram ca „nici un vehicul nu pleaca gol”, imbunatatind eficienta transporturilor noastre odata cu reducerea curselor inutile. De asemenea, am remodelat mai multe retele de distributie locale, in vederea cresterii eficientei. Inregistram progrese semnificative in atingerea obiectivului nostru, prin reducerea emisiilor cu 2,7% in operatiunile noastre de distributie desfasurate in 2015* fata de cifra din 2014. Aceasta echivaleaza cu 6 600 milioane de tone de GHG emise – ceea ce ar insemna scoaterea din trafic a 1 400 de autoturisme. De asemenea, cautam in continuare noi modalitati de reducere a consumului de energie in serele noastre, prin imbunatatirea sistemelor de iluminat, incalzire, racire, izolatie si de circulatie interna.

Eliminam agentii frigorifici sintetici cu potential ridicat de incalzire globala si distrugere a ozonului, cum ar fi HFC, si am investit 299 milioane CHF din 1992 pana in prezent, pentru a-i inlocui cu altii naturali in sistemele noastre industriale de refrigerare. De asemenea, am extins utilizarea agentilor frigorifici naturali prin instalarea unui numar de 47 de noi sisteme de refrigerare. Nestlé a fost recunoscuta ca lider global in combaterea schimbarilor climatice, castigandu-si locul pe lista A a organizatiei CDP si ajungand in pozitia fruntasa in indicele Dow Jones pentru durabilitate pe anul 2016, cu un scor remarcabil de 100 de puncte la categoria „mediu si schimbari climatice”.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2020: Toate dozatoarele noi de bauturi reci apartinand Nestlé Professional vor utiliza agenti frigorifici naturali.

Pana in 2020: Emisiile GHG vor fi reduse (Domeniul 1 si 2) per tona de produs la fiecare categorie de produse, pentru a realiza o reducere totala de 35% in cadrul operatiunilor noastre de fabricatie, comparativ cu anul 2010.

Pana in 2020: Emisiile GHG vor fi reduse cu 10% in cadrul operatiunilor noastre de distributie, comparativ cu anul 2014.

Pana in 2020: Emisiile GHG vor fi reduse cu 10% in cele 100 de depozite principale pe care le utilizam, comparativ cu anul 2014.

Pana in 2020: Vom extinde utilizarea, in sistemele noastre industriale de refrigerare, a agentilor frigorifici naturali care nu afecteaza stratul de ozon si care au o influenta neglijabila asupra schimbarilor climatice.

* Aceste date se bazeaza pe volumele raportate: cele mai recente date disponibile sunt din 2015. Datele pentru 2016 vor fi publicate anul viitor.