Sort by

Tratarea apei

Angajamentul nostru: tratarea eficienta a apelor pe care le deversam

Utilizam cele mai eficiente tehnologii si metode de tratare a apei pe care o folosim, inainte ca aceasta sa fie reutilizata sau deversata in mediu. Suntem hotarati sa tratam in mod responsabil efluentii rezultati din operatiunile noastre si sa respectam cerintele stricte de calitate pentru deversarea lor in mediul inconjurator. In 2016, ne-am consolidat cerintele Nestlé, deja exigente, in domeniul protectiei mediului, inclusiv noii parametri pentru efluenti.

Obiectivul nostru in 2016

Pana in 2016: Implementarea noilor cerinte Nestlé consolidate in domeniul protectiei mediului, in ceea ce priveste calitatea apei si deversarea efluentilor in toate fabricile, pentru a contribui la protejarea mediului inconjurator.

Rezultate obtinute pana acum

Pana la sfarsitul anului 2016, am redus deversarile de apa per tona de produs la 1,4 m3 per tona si am crescut calitatea medie a apei evacuate la 72 mg COD (cererea chimica de oxigen) per litru fata de 2015. In ultimii 10 ani, am redus cu 55% deversarile de apa per tona de produs.

Toate fabricile noastre au fie propria uzina de tratare a apei, fie sunt conectate la o uzina locala. Acolo unde este nevoie, investim in propriile uzine pentru a le mentine conforme cu cerintele noastre in domeniul protectiei mediului, prin alocarea a 22,5 milioane CHF in 2016 in masurile lor de eficienta si conservare si in unitati de tratare imbunatatite, precum si prin consolidarea cerintelor de tratare sau alocarea a 107 milioane CHF din 2010.

Intentionam sa minimizam generarea de deseuri si sa recuperam valoare din produsele auxiliare; peste 96% din namoluri sunt recuperate sau refolosite. Am imbunatatit instruirea si am crescut numarul de ateliere in domeniul efluentilor din operatiunile noastre si colaboram cu partile interesate pentru a stabili modalitati de protectie a mediului.

Obiectivul nostru pentru 2020

Pana in 2017: Monitorizarea implementarii noilor cerinte consolidate ale Nestlé in domeniul protectiei mediului, in ceea ce priveste calitatea apei si deversarea de efluenti in toate fabricile, pentru a contribui la protejarea mediului.