Sort by

Ciclul de viata al produselor

Angajamentul nostru: Evaluarea si optimizarea impactului produselor noastre asupra mediului

Ne autoevaluam si ne imbunatatim produsele de la dezvoltare pana la eliminare. Acest fapt ne ofera o intelegere clara a „vietii” sau a ciclurilor lor de viata. Evaluarile noastre privind ciclul de viata ne permit sa ne concentram pe minimizarea impactului nostru asupra mediului pe toata durata de viata a produselor.

Evaluarile privind ciclul de viata ofera informatii in procesul nostru decizional, ajutandu-ne sa ne imbunatatim performanta de mediu, raspunzand totodata preocuparilor partilor interesate si ne furnizeaza dovezi credibile in sustinerea argumentelor specifice de marketing.

Obiectivele noastre pentru 2020

Pana in 2017: Sa extindem in continuare domeniul de aplicare al bazelor noastre de date privind materiile prime din agricultura, utilizate in EcodEX.

Pana in 2017: Sa identificam sau sa actualizam si sa rezolvam punctele critice privind durabilitatea pentru 15 categorii de produse.

Pana in 2020: Sa identificam, sa actualizam si sa rezolvam punctele critice privind durabilitatea pentru 20 de categorii de produse.

 

 

Click pentru a mari imaginea

 

Identificarea si rezolvarea punctelor critice privind mediul

La nivel intern, pentru toate profilurile de durabilitate pe categorii de produse Nestlé, partajam datele produse prin evaluarile noastre de mediu. Aceste profiluri sintetizeaza informatii despre sectoarele cu impact semnificativ asupra mediului (sau „punctele critice”) si tot ceea ce facem pentru a creste performanta. In 2016, am publicat profilurile de durabilitate pe categorii de produse Nestlé pentru 19 categorii, inclusiv cafea instant, inghetata si hrana pentru animale.

Durabilitate prin design

Instrumentul nostru de ecodesign (EcodEX), care permite echipelor noastre de dezvoltare a produselor evaluarea mult mai rapida si timpurie a performantei de mediu in procesul de proiectare, a fost acum introdus in intreaga noastra organizatie de cercetare-dezvoltare. La nivel intern, pentru toate profilurile de durabilitate pe categorii de produse Nestlé, partajam datele produse prin evaluarile noastre privind ciclul de viata al produselor, care sintetizeaza informatii despre sectoarele cu impact semnificativ asupra mediului (sau „punctele critice”) si scot in evidenta actiunile noastre desfasurate pentru cresterea performantei in intreg lantul valoric. Pana la sfarsitul anului 2016, am evaluat 6 641 de proiecte si 19 297 de scenarii cu ajutorul instrumentelor de ecodesign.

Promovarea accesului la date

Colaboram cu organizatii din exterior pentru a dezvolta in continuare bazele de date pe care se bazeaza EcodEX, in special pentru materii prime. In 2016, am adaugat 50 de seturi de date EcodEX in aceste baze de date. La nivel intern, expertii din cadrul retelelor noastre de Durabilitate prin Design cauta permanent modalitati de introducere a durabilitatii in etapa cea mai timpurie a dezvoltarii produselor.

Ne implicam in mod activ in initiativa pilot privind Amprenta de Mediu a Produselor in Uniunea Europeana (European Union’s Product Environmental Footprint – EU PEF) si participam ca membru al comitetului director al acesteia, precum si la initiativele pilot privind apa imbuteliata, cafeaua si hrana pentru animale. Continuam sa sustinem in mare masura dezvoltarea Bazei de Date Internationale privind evaluarea ciclului de viata al produselor alimentare, pentru sectorul alimentar, pentru a beneficia de seturi de date sigure si fiabile si salutam includerea acesteia in studiile realizate in conformitate cu EU PEF.