Sort by

Trei rețete simple de încercat în septembrie

Foto Trei rețete simple de încercat în septembrie

 

Toamna este asociată cu trecerea la anotimpul rece și începerea școlii, cu frunzele arămii ce cad și păsările călătoare. În popor toamna este legată de vremea recoltei și culesul roadelor pentru care am muncit de la începutul primăverii. Este vremea în care coșurile de răchită sunt pline de bucate coapte în bătaia soarelui. Ce poate fi mai bun decât sfecla roșie, dovleacul și morcovul în acest sezon?

Sfecla roșie

Este cu siguranță un aliment de toamnă sănătos. Sfecla roșie este o sursă bună de antioxidanți, dar conține și potasiu, acid folic (vitamina B9) și vitamina A. Deși de cele mai multe ori este folosită în salate, noi îți propunem o delicioasă rețetă de Supă de sfeclă roșie cu crutoane și brânză de capră.
 Sfecla este versatilă pentru că are un gust delicios atât gătită, cât și crudă. În plus, pe lângă faptul că este sănătoasă și gustoasă, conține puține calorii (43kcal/100g) și este ușor de găsit.

Dovleacul

Este vedeta toamnei. Este un adevărat răsfăț pentru papilele gustative și un aliment sănătos. În același timp nu putem uita de semințele de dovleac, o gustare crocantă bogată în fier și grăsimi sănătoase. La fel ca și sfecla, dovleacul este sărac în calorii (26 kcal/100g), dar foarte bogat în vitamina A. Poate fi consumat copt (plăcintă), crud (salate) sau înăbușit în supe. Noi îți recomandăm o delicioasă rețetă de Dovleac copt cu parmezan, smântână și cimbru.

Morcovii

Și ei sunt bogați în vitamina A, vitamina care te ajută să-ți menții pielea frumoasă și claritatea vederii. Bogați în apă (88%), morcovii pot fi consumați cruzi în diferite combinații, fierți sau în sucuri. Pentru tine am pregătit o Salată de toamnă cu brânză tofu și morcov.
 

Tu cu ce te răsfeți toamna?

Știai că?

  • În Evul Mediu sfecla roșie era folosită ca tratament în cazul bolilor legate de digestie și de sânge.
  • Dovleacul provine din Peru.
  • Inițial morcovii erau cultivați pentru frunzele și semințele lor aromate.