Sort by

La Nestlé, vrem să inspirăm părinții și copiii ca în fiecare zi să facă alegeri mai sănătoase pentru o viață mai bună. Știm că mesele sunt foarte importante în dezvoltarea copiilor. Dar înainte să mâncăm sănătos, trebuie să gătim sănătos. De aceea, de International Chefs' Day, zi pe care o sărbătorim pe 20 octombrie, vrem să-i aducem pe cei mici în bucătărie și să pregătim împreună preparate delicioase și sănătoase. 

Află mai multe despre inițiativa noastră AICI

Atunci când cei mici gătesc alături de noi, nu numai că au mai multă poftă de mâncare, dar au și pofte sănătoase. Copiii implicați în pregătirea meselor mănâncă cu 76% mai multă salată decât cei care nu participă la acest proces. În medie, copiii care gătesc cu părinții lor consumă mai multe legume și fructe proaspete și au obiceiuri alimentare mai sănătoase.

 

INSPIRAȚIE LIVE!

Ca să aratăm tuturor părinților cât de distractiv, educațional și sănătos este să gătești împreună cu copiii, am pregătit un Masterclass cu Chef Ștefan Popescu, Deea Cudeea și fetița ei, alături de Diana Lupu, psiholog, și Nicoleta Tupiță, nutriționist Nestlé. 

Am putut urmări aventura culinară a Deei și a fetiței ei, ingredient cu ingredient, zâmbet cu zâmbet, până când au realizat o farfurie delicios de sănătoasă. Dar nu au fost singuri în tot acest proces. Chef Popescu a fost maestrul rețetelor sănătoase și al ingredientelor de calitate. Nicoleta a subliniat importanța alimentelor proaspete și felul în care gătitul dezvoltă obiceiuri sănătoase. Diana Lupu a fost alături cu sfaturi deschise despre cum putem să ne simțim mai bine, mai relaxați și mai apropiați, când pregătim o rețetă cu cei mici.

Împreună au pus bucurie în farfurie și sănătate în bucate.

COPIII CARE GĂTESC SĂNĂTOS, CRESC SĂNĂTOS!

Gătitul alături de copii este unul din acele lucruri mici care ne ajută să creștem mari. Când gătesc cu noi, copiii deprind un obicei sănătos.

Este momentul în care intră în contact cu ingrediente noi, le spală, le gustă și se împrietenesc cu ele. De aceea, copiii care participă la prepararea mesei consumă, în medie, 200 de grame de legume proaspete, cu 40% mai mult decât cei care nu iau parte la această activitate.

De asemenea, gătitul împreună reprezintă timp de calitate petrecut în familie. Pregătirea mesei ne apropie de cei mici și ne învață cum să ne împărțim rolurile, să comunicăm mai bine și ne lasă să descoperim un nou mod de a ne distra. În plus, ne ajută să ne dezvoltăm creierul, pentru că orice rețetă presupune rezolvarea de probleme, găsirea de soluții, răbdare și urmărirea de indicații.

Bucătăriți cu cei mici și pregătiți-vă pentru o porție sănătoasă de distracție!