Povestea supei se spune cel mai bine când o gătim împreună
A fost odată ca niciodată o Cenușăreasă.
Uitată de la masă din grabă sau din prea multe alte opțiuni gata să fure gusturile,
puterile ei au rămas însă aceleași ca pe vremea bunicilor:
Ea este Cenușăreasa din povestea noastră. Și hrănește firul poveștii noastre alături de sora ei cu arome cât se poate de românești, ciorba.
Gazpacho, minestrone, ramen... faceți loc! Perișoare, găluște, praz, borș, fasole, lobodă, bulion, fidea, bureți și încă o cămară plină de idei gustoase sunt eroii adevărați din poveștile în bucate românești!
La Nestlé credem în aromele locale. Credem că nu doar iubirea, ci și sănătatea trec prin stomac. Și credem că rădăcinile pe care le avem influențează lucrurile de care corpul nostru are nevoie ca să trăim în echilibru. De aceea deschidem cămara cu bunătăți și readucem la masă mâncărurile tradiționale, într-o provocare plină de savoare:
Oricât de uitate prin cămara de amintiri ar fi unele feluri tradiționale de mâncare și oricât de secrete ar fi rețetele, toate poveștile au un sâmbure de adevăr.
Al nostru e unul foarte simplu:
Și mulți dintre noi pun deja în practică, în bucătărie, acest secret care face din cei mici acum adulți cu obiceiuri alimentare sănătoase.
Bucătării încinse de râsete deasupra oalei în care fierbe apa! Bucătării pline de legume tăiate cubulețe! Bucătării stropite de morcovi, roșii, praz și buchețele de conopidă pasate și amestecate în cele mai surprinzătoare combinații! Acesta este tărâmul sănătos al gătitului împreună.
Aici, copiii cărora li se pune un polonic în mână:
Și învață și să strângă după ei!
Curățenia trebuie să fie întotdeauna parte din proces.
Apoi, fiecare poveste are o morală. Însă povestea supei tradiționale pe care vrem să o aducem din nou pe mesele noastre nu ține prelegeri. Are în schimb câțiva ași în mânecă și câteva sfaturi practice pentru cei mari și cei mici. Și dacă le urmați, o supă bună poate fi cel mai bun aliat al vostru să petreceți timp de calitate împreună și să exersați obiceiuri sănătoase și în bucătărie, și în farfurie.
La nevoie sau de foame, supa poate fi:
O puteți pregăti repede împreună, înainte ca cei mici să se plictisească sau să fie nevoie să le înșelați foamea cu vreun snack. În scenariile acestea rapide, bazele pentru mâncăruri sunt zâna-nașă!
servită apoi în fiecare zi în porții mici.
Stați liniștiți, nu-și pierde calitățile nutritive, din contră, garantăm că cea mai gustoasă porție e cea de pe fundul oalei.
după activități care cer să ne răcorim sau, din contră, când vremea de afară ne îmbie să ne încălzim.
pentru că supa face minuni cu resturile din frigider. Și asta ne învață și îi învață pe cei mici să fim atenți și să înțelegem că e mai eficient și pentru buzunar, și pentru planetă, să cumpărăm doar cât consumăm.
cea mai bună metodă să-i convingem pe copii să mănânce legumele acelea,
știți voi, acelea care nu le plac de fel, pentru că supa schimbă gustul și textura.
În octombrie sărbătorim International Chefs Day: o zi dedicată tuturor celor care ne suflecăm mânecile în bucătărie, indiferent de vârstă. Alături de Maggi, noi, cei de la Nestlé for Healthier Kids, ne-am bucurat de ea cu un eveniment-concurs: am trecut 5 super-legume prin foc și pară, să vedem cine merită să câștige un loc în cea mai mare supă gătită de cei mai mici chefi.
Știe că în bucătărie și în viață toate au timpul lor. Iar cel mai mare secret e să împarți buna ta energie celor cu care lucrezi cot la cot, minut de minut, deliciu cu deliciu.
Mini-chefi la polonice
Când crezi că ai descoperit un preparat nou, Radu singur l-a gătit deja, în mai multe feluri. Pentru el, în bucătărie, curajul și suflecatul mânecilor sunt cea mai savuroasă combinație.
De la aluat la pizza sunt câteva minute în cuptor, completate cu un desert original. Pentru că Sofia știe că „delicios” își trage rădăcina în mod evident de la „dulce”.
Miezul oricărei rețete reușite e o bună organizare, la fel cum ciocolata e miezul biscuiților pe care Antonia îi face cu drag și cu mult talent pentru orice pofticios.
Stă pe canalele de social media nu ca să treacă vremea, ci ca să stoarcă până la ultimul strop inspirație pentru noi rețete. Apoi le amestecă până dospește ceva cu totul surprinzător.
Romburi, pătrate, triunghiuri – ce plictiseală! Atâta timp cât ceva e făcut din aluat, Sophia îi găsește garantat o nouă formă. Sau măcar un ornament deosebit.
Oricare ar fi ingredientele, jucați-vă cu aromele și dați
să gustați din atmosfera caldă de la
Pentru că cea mai bună supă se gătește împreună și ca să vă fie mai ușor să readuceți la masă această Cenușăreasă care știe cum să-i îmbie pe cei mici să mănânce mai multe legume, Chef Ștefan Popescu împărtășește cu noi 3 rețete de supă cu ingrediente rapid de adunat și ușor de preparat. Recomandate de Supa’BOL.
Știți cum în povești fiecare erou are ajutorul lui? Pentru o supă sănătoasă, NutriPorția e ca zâna cea bună. Înainte să ridicați din sprânceană, vă spunem de ce se potrivesc ele ca sarea și piperul în bucate și cum pot duce ele împreună la capăt misiunea de a echilibra alimentația celor mici.
Să spunem că vreți să mai variați rețeta sau chiar să inventați una nouă! Poate trebuie să-i convingeți pe cei mici să mănânce legume pe care le refuză când le văd în farfurie și atunci supa e soluția pentru că schimbă gustul și textura ingredientelor, iar copii au senzația că mănâncă ceva nou. Sau poate pur și simplu mai aveți ingrediente prin cămară și frigider și nu prea merg ele în aceeași farfurie, dar sigur merg în același bol.
Folosiți NutriPorția ca sursă de inspirație pentru ingrediente și, mai ales, ca ghid pentru cantitatea optimă de ingrediente din fiecare grupă de alimente:
Doar că în loc să le puneți în farfurie, le tăiați cubulețe și le fierbeți în oală după gust și poftă. Vă spuneam noi că NutriPorția nu e o simplă farfurie! Și vă îndemnăm să-i descoperiți toate puterile pe care ai le arată și la sănătate, și la joacă.
Când nu avem timp să pornim de la zero.
Dacă ne hotărâm să readucem la masă gusturile și felurile de mâncare tradiționale.
Ca să deprindem bune obiceiuri fără să ne lăsăm descurajați de faptul că nu știm,
durează prea mult sau „mie de ce nu-mi iese ca supa de acasă?”
completează povestea gătitului împreună cu ingredientul Maggic.
Crocantă. Pasată. Amestecată. Fierbinte. Rece. Aromată. Colorată.
Oricare ar fi povestea și rețeta ei, cea mai bună supă e cea care se gătește împreună și se soarbe zgomotos!
În fond, dacă supa n-ar fi fost bună pentru noi, nu s-ar fi inventat bolul