Sort by
Sort by

A fost odată ca niciodată o Cenușăreasă.
Uitată de la masă din grabă sau din prea multe alte opțiuni gata să fure gusturile,
puterile ei au rămas însă aceleași ca pe vremea bunicilor:

supa

Ea este Cenușăreasa din povestea noastră. Și hrănește firul poveștii noastre alături de sora ei cu arome cât se poate de românești, ciorba. 

Gazpacho, minestrone, ramen... faceți loc! Perișoare, găluște, praz, borș, fasole, lobodă, bulion, fidea, bureți și încă o cămară plină de idei gustoase sunt eroii adevărați din poveștile în bucate românești! 

La Nestlé credem în aromele locale. Credem că nu doar iubirea, ci și sănătatea trec prin stomac. Și credem că rădăcinile pe care le avem influențează lucrurile de care corpul nostru are nevoie ca să trăim în echilibru. De aceea deschidem cămara cu bunătăți și readucem la masă mâncărurile tradiționale, într-o provocare plină de savoare:

Oricât de uitate prin cămara de amintiri ar fi unele feluri tradiționale de mâncare și oricât de secrete ar fi rețetele, toate poveștile au un sâmbure de adevăr.
Al nostru e unul foarte simplu:

copiii care gatesc 3

Și mulți dintre noi pun deja în practică, în bucătărie, acest secret care face din cei mici acum adulți cu obiceiuri alimentare sănătoase.

diverse_22_2
diverse_23_2

Bucătării încinse de râsete deasupra oalei în care fierbe apa! Bucătării pline de legume tăiate cubulețe! Bucătării stropite de morcovi, roșii, praz și buchețele de conopidă pasate și amestecate în cele mai surprinzătoare combinații! Acesta este tărâmul sănătos al gătitului împreună.

Aici, copiii cărora li se pune un polonic în mână:

Și învață și să strângă după ei!
Curățenia trebuie să fie întotdeauna parte din proces.

Povesti la gura bolului

Apoi, fiecare poveste are o morală. Însă povestea supei tradiționale pe care vrem să o aducem din nou pe mesele noastre nu ține prelegeri. Are în schimb câțiva ași în mânecă și câteva sfaturi practice pentru cei mari și cei mici. Și dacă le urmați, o supă bună poate fi cel mai bun aliat al vostru să petreceți timp de calitate împreună și să exersați obiceiuri sănătoase și în bucătărie, și în farfurie.

La nevoie sau de foame, supa poate fi:
 

Gata in cateva minute

O puteți pregăti repede împreună, înainte ca cei mici să se plictisească sau să fie nevoie să le înșelați foamea cu vreun snack. În scenariile acestea rapide, bazele pentru mâncăruri sunt zâna-nașă! 

Gatita o data in portie mare

servită apoi în fiecare zi în porții mici. 
Stați liniștiți, nu-și pierde calitățile nutritive, din contră, garantăm că cea mai gustoasă porție e cea de pe fundul oalei.

Rece sau fierbinte dupa gust si preferinte

după activități care cer să ne răcorim sau, din contră, când vremea de afară ne îmbie să ne încălzim. 

O solutoe sa limita risipa

pentru că supa face minuni cu resturile din frigider. Și asta ne învață și îi învață pe cei mici să fim atenți și să înțelegem că e mai eficient și pentru buzunar, și pentru planetă, să cumpărăm doar cât consumăm. 

Cea mai buna metoda

cea mai bună metodă să-i convingem pe copii să mănânce legumele acelea,
știți voi, acelea care nu le plac de fel, pentru că supa schimbă gustul și textura. 

O provocare pe masura
imagine m

În octombrie sărbătorim International Chefs Day: o zi dedicată tuturor celor care ne suflecăm mânecile în bucătărie, indiferent de vârstă. Alături de Maggi, noi, cei de la Nestlé for Healthier Kids, ne-am bucurat de ea cu un eveniment-concurs: am trecut 5 super-legume prin foc și pară, să vedem cine merită să câștige un loc în cea mai mare supă gătită de cei mai mici chefi.

Chef Ștefan Popescu
Chef mare îndrăgostit de mâncare
Știe că în bucătărie și în viață toate au timpul lor. Iar cel mai mare secret e să împarți buna ta energie celor cu care lucrezi cot la cot, minut de minut, deliciu cu deliciu.
chef
Castigatorul marelui bol
Pastarnacel

 

broccoli
fasole verde
ardei rosu
vinetica

Oricare ar fi ingredientele, jucați-vă cu aromele și dați

Play button square

 să gustați din atmosfera caldă de la

supa bol
ytv
reporterita
oameni imbracati in legume
reporterita vorbind la microfon
chef
O lingurinta cu un varf de inspiratie

Pentru că cea mai bună supă se gătește împreună și ca să vă fie mai ușor să readuceți la masă această Cenușăreasă care știe cum să-i îmbie pe cei mici să mănânce mai multe legume, Chef Ștefan Popescu împărtășește cu noi 3 rețete de supă cu ingrediente rapid de adunat și ușor de preparat. Recomandate de Supa’BOL.  

cand supa intalneste Nutriportia

Știți cum în povești fiecare erou are ajutorul lui? Pentru o supă sănătoasă, NutriPorția e ca zâna cea bună. Înainte să ridicați din sprânceană, vă spunem de ce se potrivesc ele ca sarea și piperul în bucate și cum pot duce ele împreună la capăt misiunea de a echilibra alimentația celor mici.
Să spunem că vreți să mai variați rețeta sau chiar să inventați una nouă! Poate trebuie să-i convingeți pe cei mici să mănânce legume pe care le refuză când le văd în farfurie și atunci supa e soluția pentru că schimbă gustul și textura ingredientelor, iar copii au senzația că mănâncă ceva nou. Sau poate pur și simplu mai aveți ingrediente prin cămară și frigider și nu prea merg ele în aceeași farfurie, dar sigur merg în același bol.

Folosiți NutriPorția ca sursă de inspirație pentru ingrediente și, mai ales, ca ghid pentru cantitatea optimă de ingrediente din fiecare grupă de alimente:

nutriportia vm

Doar că în loc să le puneți în farfurie, le tăiați cubulețe și le fierbeți în oală după gust și poftă. Vă spuneam noi că NutriPorția nu e o simplă farfurie! Și vă îndemnăm să-i descoperiți toate puterile pe care ai le arată și la sănătate, și la joacă. 

afla totul despre nutriportia

 

un pic de ajutor

Când nu avem timp să pornim de la zero.
Dacă ne hotărâm să readucem la masă gusturile și felurile de mâncare tradiționale.
Ca să deprindem bune obiceiuri fără să ne lăsăm descurajați de faptul că nu știm,
durează prea mult sau „mie de ce nu-mi iese ca supa de acasă?”
completează povestea gătitului împreună cu ingredientul Maggic.

legume
vita
pui

Crocantă. Pasată. Amestecată. Fierbinte. Rece. Aromată. Colorată.
Oricare ar fi povestea și rețeta ei, cea mai bună supă e cea care se gătește împreună și se soarbe zgomotos!
În fond, dacă supa n-ar fi fost bună pentru noi, nu s-ar fi inventat bolul