Sort by

Alege porția potrivită pentru o alimentație echilibrată!

Alege portia potrivita pentru o alimentatie echilibrata!
O alimentație echilibrată nu înseamnă să renunțăm la alimentele și produsele care ne plac cel mai mult și să adoptăm o dietă monotonă și fară gust. Cel mai important este să consumăm o varietate de alimente, dar în porțiile potrivite.

De multe ori este dificil să estimăm mărimea porției, dacă avem la îndemână doar cantitatea în grame. Instrumentele de măsură obișnuite și familiare, cum ar fi lingura sau cana pot fi utile atunci când ne aflăm în propria bucătărie. De asemenea, un mod ingenios și foarte simplu de a estima corect mărimea porției oriunde ne-am afla este asemănarea cantității de alimente consumată cu obiecte din jurul nostru cum ar fi o minge de tenis, un telefon, un pachet de cărți, un CD.

Noi, la Nestle, considerăm că toate produsele noastre pot face parte dintr-o alimentație echilibrata și savuroasă, atât timp cât sunt consumate în porțiile recomandate. Ca parte din sistemul nostru unic de comunicare pe ambalaje, am inițiat în 2014 un ghid al porțiilor care să-i ajute pe consumatori să aleagă porția potrivită din fiecare dintre produsele nostre și astfel să-i ajutăm să aibă o alimentație echilibrată și un stil de viață activ.

Mai mult decât atât, am creat și un ghid al porțiilor potrivite din fiecare grup alimentar: cereale și produse derivate, legume, fructe, leguminoase, carne și ouă, lactate, nuci și semințe, grăsimi și dulciuri.

Vă invităm să descărcați varianta PDF a acestui ghid pentru fiecare grup de alimente și să începeți chiar de mâine să vă bucurați de o varietate de alimente în porțiile potrivite.