Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Promovam un stil de viata sanatos pentru copii

 

Obiectivul nostru:

In desfasurare: Continuam lupta impotriva celor doua probleme de sanatate majore ale copiilor: obezitatea si deficienta de fier.

Nestlé Romania este membru fondator al miscarii nationale „Si eu traiesc sanatos!” – SETS din Romania, un proiect national care se inscrie in programul „Healthy Kids” implementat la nivel global de Nestlé.

„Si eu traiesc sanatos!” – SETS a fost initiat in 2010 de Nestlé, este implementat de PRAIS Foundation si isi propune sa previna obezitatea juvenila si sa promoveze un stil de viata sanatos in randul copiilor si familiilor lor din Romania, intr-o abordare holistica: minte, corp si spirit.

Miscarea SETS a creat de-a lungul anilor o alianta de 26 de parteneri publici si privati, precum: Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, inspectorate scolare, primarii, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, Federatia Romana de Scrima, Federatia Patronatelor din Industria Alimentara – Romalimenta, universitati cu profil sportiv, precum si principalele asociatii medicale pentru diabet, nutritie si boli metabolice.

„SI EU TRAIESC SANATOS!” – SETS

Implicare:

De la lansarea sa din 2010 si pana in 2016, miscarea a oferit acces la beneficiile unei nutritii sanatoase, activitati fizice zilnice si sport pentru:

  • Peste 136.000 de elevi din ciclul primar din 252 de scoli din 5 orase, Bucuresti, Roman, Cluj-Napoca, Otopeni, Timisoara;
  • 3.000 de profesori si peste 200.000 de parinti, 2 milioane de oameni din publicul larg.

Deficienta de fier este o problema de sanatate publica in randul copiilor din Romania. Conform unor date recente din 2016, 14,5% dintre scolari sufera de anemie cauzata de lipsa de fier, cu un procentaj mai ridicat in mediul rural (18%)1. In ciuda acestui fapt, aceasta problema nu este constientizata suficient, iar educatia nutritionala privind importanta fierului in dieta copiilor lipseste: numai 4 din 10 romani cunosc riscurile si iau in calcul faptul ca deficienta de fier afecteaza dezvoltarea corecta a creierului copilului.

De ce este important fierul?

Deficienta de fier poate cauza probleme de sanatate grave: capacitate fizica si mentala scazuta, dezvoltare neurologica scazuta, oboseala.

Ce am realizat noi?

Nestlé a decis sa actioneze si sa asigure o mai buna intelegere privind deficienta fierului in randul publicului larg, lansand campania „Impreuna crestem copii puternici”. Prin aceasta campanie, compania si-a propus sa informeze parintii si alti factori decizionali cu privire la rolul esential al fierului in functionarea normala acorpului copiilor, prezentand si riscurile la care sunt expusi copiii care sufera de anemie cauzata de lipsa de fier.

  • Nestlé a lansat noua reteta de pudra de cacao instant NESQUIK Opti-Start - singura pudra de cacao din Romania bazata pe o reteta cu fier suplimentar, un adevarat suport pentru mame in cresterea copiilor fericiti si sanatosi. In plus, cerealele si batoanele de cereale Nesquik sunt si ele o sursa de fier.
  • Nestlé a introdus problema pe ordinea de zi prin comunicari constante in perioada 2014 - 2016, in mass- media (online, TV, materiale tiparite), privind statisticile ingrijoratoare si solutiile pentru aceasta problema de nutritie, in randul copiilor romani.
  • Nestlé s-a implicat in Conferinta Nationala de Pediatrie si Nutritie, partajand informatii importante cu specialistii, pentru ca acest mesaj sa fie dus mai departe.

Implicare:

  • de medici pediatri si 200 de nutritionisti au aflat despre aceasta problema datorita prezentei noastre la evenimentele lor, cu materiale informative.
  • Mesajul educational care a prezentat gravitatea deficientei de fier si solutiile nutritionale pentru parinti a ajuns la aproximativ 2,5 milioane de romani.