Sort by
Sort by

Greutate bebe: câte kilograme trebuie să aibă micuțul tău până la 1 an

Greutate bebe

Grija pentru micuțul tău te însoțește încă de la întâia lui zi de viață și știi cât este de important primul an pentru dezvoltare armonioasă. Ca să crească sănătos este foarte important să-i oferi alimentația adecvată și să monitorizezi dezvoltarea lui fizica in fiecare etapa. 

Ca să-ți venim în ajutor, îți prezentăm în continuare detalii despre cum să monitorizezi alimentația copilului mic și produse pentru bebeluși pe care să le introduci treptat în mesele zilnice, alături de laptele matern, conform indicațiilor medicului neonatolog și a medicului pediatru.

Realizează grafice de creștere pentru greutate bebe

Când mergi cu cel mic la controale medicale periodice, îi sunt măsurate bebelușului  lungimea corpului, greutatea corpului și circumferința capului. Aceste masuratori sunt adunate in tabele si grafice care pun în evidență curbele de creștere si te ajuta sa monitorizezi cu precizie dezvoltarea celui mic.

De la naștere până la vârsta de 6 luni, bebelușul crește cu 1,5-2,5 cm în medie pe luna și cu 140-200 de grame în fiecare săptămână. De la 6 luni până la un an, bebe poate crește cu aproximativ 1 cm pe lună și poate să acumuleze între 85 și 140 de grame săptămânal. În acest ritm, la vârsta de 1 an greutatea bebelusului va fi de trei ori mai mare decât la naștere. 

Greutatea bebelușului reprezintă un indicator important al stării de sanatate și medicul neonatolog, medicul pediatru monitorizează evoluția micuțului la vizitele săptămânale pe care le faceți la cabinet până la vârsta de 6 luni, apoi lunar, până când bebe împlinește un anișor.


Vârsta

Greutate

0-3 luni

acumulează 175 g – 210 g săptămânal

5 luni

are o greutate dublă față de cea de la naștere

6-12 luni

acumuleaza 400 g în fiecare lună

1 an

are o greutate triplă față de cea de la naștere

 

Utilizează calculator de greutate la bebe 

Folosește un calculator pentru a determina greutatea ideală a bebelușului în funcție de greutatea sa la naștere.


Vârsta

Greutate fete

Înălțime fete

Greutate băieți

Înălțime băieți
La naștere
2,6 kg

46,7 cm

2,6 kg

47,1 cm

3 luni

5 kg

58,4 cm

5,3 kg

59,1 cm

6 luni

6,2 kg

63,7 cm

6,7 kg

64,7 cm

9 luni

6,9 kg

67 cm

7,4 kg

68,2 cm

1 an

7,8 kg

72,5 cm

8,4 kg

73,9 cm

Pe baza evoluție acestor valori pentru greutate bebe și înălțime bebe se realizează grafice care arată evoluția copilului și câte kilograme trebuie să aibă micuțul tău pînă la împlinirea vârstei de un an. 

Hrănește-l pe bebeluș corect și sănătos 

Grija pentru bebe înseamnă mai ales atenția acordată alimentației lui. Pe măsură ce bebelușul crește, are nevoie de o cantitate mai mare de micronutrienți esențiali per kg corp (vitamine și minerale). Pentru o dezvoltare sănătoasă, copiii au nevoie în primii ani de viață, de o cantitate de fier de 5 ori mai mare față de cea pentru un adult.

Reține importanța alimentelor fortifiate pentru creșterea armonioasă a bebelușilor, atât în perioada de sugari, cât și după începerea diversificării. De la împlinirea vârstei de 6 luni și până la 3 ani, bebe are nevoie de 31 vitamine și minerale esențiale pentru o creștere sănătoasă și o dezvoltare normală.

Necesarul nutrițional al micuțului tău este mai mare raportat la kg corp față de cel pentru un adult, iar alimentele fortificate au rolul de a ajuta la prevenirea carențelor care pot apărea în cazul unui aport insuficient de micronutrienți.

Acordă o atenție sporită la modul în care evoluează greutatea bebelușului când începe diversificarea, pentru că aceasta reprezintă o etapa importantă în dezvoltarea sa. Acum este momentul în care descoperă gusturi și texturi noi și are nevoi nutriționale ridicate, pe care trebuie să le urmărești atent pentru a-i asigura o alimentație adecvată.

Credem că alăptarea reprezintă startul ideal în ceea ce privește nutriția bebelușilor și sprijinim în totalitate recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la alăptarea exclusivă în primele 6 luni de viață.​

În același timp știm că alăptarea nu este întotdeauna o opțiune pentru părinți. Indiferent de alegerea ta cu privire la hrănirea bebelușului, Nestlé Baby & me este aici pentru a împărtăși cele mai noi informații și a ne asigura că ai tot sprijinul și încrederea necesară când vine vorba de a-i asigura micuțului tău cea mai bună nutriție posibilă​.