Sort by
Sort by

Drumul nostru către emisii nete zero

Roadmap to zero

 

Soluționarea schimbărilor climatice nu poate aștepta, și nici noi.

Nestlé își folosește poziția, amploarea și influența pentru a combate schimbările climatice și pentru a face o diferență importantă. Ne transformăm modul de lucru și ne folosim de resursele noastre pentru a inspira schimbarea de care avem nevoie.

Bazându-ne pe acțiuni derulate pe parcursul unui întreg deceniu, vom reduce emisiile de gaze cu efect de seră la jumătate, până în 2030 și vom atinge emisii nete zero până în 2050 - chiar și în contextul dezvoltării companiei noastre.

Avem un rol important în lupta pentru emisii nete zero, prin abordarea acestui subiect la nivelul întregii companii, precum și în cadrul lanțului de aprovizionare. Susținem fermierii și furnizorii să promoveze agricultura regenerativă, și avem în vedere plantarea a 20 de milioane de copaci în fiecare an, în următorii 10 ani, precum și finalizarea tranziției companiei către energie electrică 100% regenerabilă, până în 2025. În plus, dezvoltăm continuu portofoliul mărcilor Nestlé neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. 

Drumul nostru către zero emisii abordează trei domenii principale:

Colaborăm îndeaproape cu fermierii, furnizorii și comunitățile în care operăm pentru a ne obține ingredientele într-un mod ce generează impact pozitiv asupra mediului și societății. 

• Colaborăm cu fermierii pentru adoptarea practicilor care ajută la soluționarea schimbărilor climatice și îmbunătățesc mijloacele de trai 
• Ne motivăm furnizorii din întreaga lume să ni se alăture pe drumul către zero emisii 
• Vom planta 20 de milioane de copaci în fiecare an, în următorii 10 ani 
• Ne asigurăm că nu vor exista defrișări în niciunul dintre lanțurile de aprovizionare cu mărfuri esențiale, până în 2022

Neutralitatea emisiilor implică mari schimbări în modul în care ne fabricăm produsele. 

• Asigurăm tranziția către energie electrică 100% regenerabilă în toate cele 800 de locații Nestlé, până în 2025 
• Schimbăm flota globală de vehicule deținute sau contractate cu variante cu emisii reduse, până în 2022, și vom găsi soluții pentru compensarea eventualelor emisii rămase
• Trecem la utilizarea carburanților cu cele mai mici emisii de carbon.

 

Folosindu-ne cunoștințele și resursele vom transforma portofoliul Nestlé, adăugând tot mai multe produse bune și pentru consumatori, dar și pentru planetă.

• Reducem impactului rețetelor noastre
• Îmbunătățim modul în care măsurăm și gestionăm emisiile 
• Trecem la branduri neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon

net zero roadmap cover
Aflați mai multe despre măsurile pe care le luăm
forest
suppliers