Sort by
Sort by

Aprovizionarea cu cereale și grâne

spice de grâu

Cerealele și grânele, în special grâul și porumbul, sunt materii prime importante pentru producția mai multor game Nestlé de alimente și băuturi, inclusiv pentru categoria de cereale pentru mic dejun, paste și pizza. 

Lanțurile noastre de aprovizionare cu cereale sunt complexe și extinse, ceea ce poate afecta nivelul de transparență asupra originilor acestora. Suntem consecvenți în ceea ce privește abordarea noastră, și, la fel ca în cazul altor ingrediente cheie pentru noi, implementăm programe pentru dezvoltarea unor practici agricole mai bune, sustenabile, precum și îmbunătățirea mijloacelor de trai ale fermierilor. 

Abordarea noastră pentru asigurarea transparenței în lanțul nostru de aprovizionare cu cereale 

Ne aprovizionăm cu cereale și grâne din întreaga lume, cea mai mare parte provenind din Argentina, Australia, Brazilia, Franța, Mexic, Rusia, Marea Britanie și SUA. Cumpărăm cereale de la comercianți, precum și de la cooperative, care la rândul lor, cumpără adeseori de la alți comercianți. Acest lucru înseamnă că poate exista o vizibilitate redusă asupra lanțului lor de aprovizionare, ceea ce, implicit, poate avea impact asupra vizibilității pentru Nestlé.  

Ne propunem să ne aprovizionăm de la furnizori care respectă legile și reglementările locale și standardul nostru de aprovizionare responsabilă. Le cerem furnizorilor și nouă înșine să fim responsabili, în timp ce îmbunătățim transparența în întreaga industrie. Pentru a contribui la progres, publicăm lista furnizorilor noștri de cereale de nivel 1 și fabricile corespunzătoare din lanțul nostru de aprovizionare, împreună cu țările de origine ale acestora. 

Cu o mai mare transparență, ne propunem să abordăm provocările sociale și economice legate de aprovizionarea cu cereale, precum și problemele de mediu, cum ar fi eroziunea solului, degradarea calității apei și impactul asupra biodiversității. 

o selecție de diferite boabe și cereale

Restaurarea, reînnoirea și regenerarea ecosistemelor cu ajutorul partenerilor

Aprovizionarea cu materii prime de calitate 

Muncim din greu pentru a aduce un plus de valoare terenurilor agricole din regiunile din care ne aprovizionăm, în completarea muncii de calitate întreprinse deja de fermieri. 

În SUA, divizia noastră de hrană pentru animale de companie Nestlé Purina colaborează cu fermieri, grupuri de conservare, agenții guvernamentale agricole, experți universitari și alte companii pentru a  îmbunătăți  ecosisteme de unde ne aprovizionăm cu ingrediente cheie. De exemplu, aducem contribuții proiectelor care vor să  îmbunătățească calitatea solului, irigarea și gestionarea nutrienților din bazinele hidrografice respective. Acestea contribuie la conservarea și protejarea mediului, sprijinind în același timp comunitățile agricole locale. 

Lucrăm cu părțile locale pentru a ne aproviziona în mod responsabil cu materii prime de calitate de la ferme sănătoase

Restaurarea râurilor în SUA 

Râul Wabash, care curge prin terenurile agricole din Indiana și Illinois, contribuie cu 1% din volumul de apă și 11% din nutrienții care se varsă în râul Mississippi. The Nature Conservancy (TNC), împreună cu fermieri, agenții guvernamentale de conservare și Nestlé Purina, reconectează râul Wabash cu lunca sa inundabilă în puncte cheie, pentru a încetini curgerea râului și a capta nutrienți și sedimente. Astfel, apa care curge în Mississippi este mai curată.  

Aflați mai multe despre Proiectul TNC și Râul Wabash urmărind video-ul nostru.

Regenerarea solurilor 

Solul este extrem de important pentru planetă. Acest strat subțire, de multe ori mai mic de un metru adâncime, hrănește aproximativ 95% din populația Pământului. Deși solurile agricole reprezintă doar aproximativ 7% din suprafața Pământului, acestea joacă un rol vital pentru existența noastră. Degradarea lor are un impact major asupra sustenabilității, biodiversității și încălzirii globale. Îmbunătățirea sănătății solului ajută la stocarea a mai mult carbon și contribuie la îmbunătățirea biodiversității, biomasei, stocării și calității apei. Astfel, solul devine mai rezistent la impactul schimbărilor climatice. 

Din 2018, Nestlé colaborează cu fermierii din nordul Franței pentru a încuraja abordări inovatoare și practice în regenerarea solului în producția de legume, grâu și sfeclă de zahăr. Inițiativa Sols Vivants, care implică parteneri precum Earthworm Foundation și lanțul de supermarketuri Lidl, își propune să îmbunătățească fertilitatea solului și calitatea apei, în timp ce previne eroziunea solului și crește captarea de carbon. Până la sfârșitul anului 2022, am colaborat cu 180 de fermieri și 10 furnizori, acoperind aproximativ 15.000 de hectare în diferite regiuni, rezultând în 72.000 de tone de materii prime. 

În Chile, Nestlé Nido înlocuiește treptat îngrășămintele sintetice cu îngrășăminte bio în cultura porumbului, pășunilor și altor culturi suplimentare. Acestea conțin bacterii care trăiesc liber și promovează creșterea plantelor, îmbunătățesc productivitatea prin întărirea sistemelor radiculare și reduc costurile de producție și emisiile de gaze cu efect de seră. 

Marca noastră Purina PetCare, cu sediul în Statele Unite, este cel mai mare utilizator de orez al Nestlé și s-a alăturat programului de orez durabil al companiei de bere Anheuser-Busch și Indigo Agriculture, o companie specializată în utilizarea științei și tehnologiei pentru îmbunătățirea durabilității și rentabilității sectorului agricol. Evaluarea inițială a unui proiect pilot de agricultură regenerativă, care implică nouă fermieri și cuprinde 72.000 de boabe, se așteaptă să salveze mai mult de 461 de milioane de litri de apă și să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 300 de tone, în timp ce reduce costurile pentru fermieri. Privind în viitor, se estimează că proiectul va reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 83.000 de tone până la sfârșitul anului 2025. 

Marca noastră Gerber s-a asociat și ea cu Indigo în Statele Unite. La o fermă de 1.800 de hectare din Arkansas, un program pilot de agricultură regenerativă a utilizat lucrările reduse de arat, irigația alternativă prin udare și uscare, stropirea precisă a culturilor controlată de drone și irigația prin brazde pentru a reduce emisiile, utilizarea îngrășămintelor azotate și utilizarea apei subterane fără a reduce randamentul.

Colaborăm cu The Nature Conservancy pentru a regândi sănătatea solului pentru recolte mai bune
Citește raportul Creating Shared Valued 2023