Sort by
Sort by

Echitatea de gen, interzicerea discriminării și hărțuirii

Egalitatea de gen, non-discriminarea si combaterea hartuirii trei prietene care zambesc

O cultură lipsită de discriminare, violență sau hărțuire este importantă atât pentru societate, cât și pentru Nestlé.

Pentru noi este foarte clar, mediul nostru de lucru, dar și cel al furnizorilor noștri, nu tolerează astfel de abuzuri sub nicio formă. Ca parte a unei tranziții corecte către un sistem alimentar mai echitabil și mai etic, ne luăm angajamentul să ne asigurăm că diversitatea și incluziunea sunt componente integrante ale afacerii noastre. Ne dorim ca toți angajații noștri să simtă că pot fi ei înșiși – și să spună ceva dacă sunt de părere că drepturile lor nu sunt respectate.

Continuăm să facem progrese în patru domenii cheie: Echilibrul de gen, persoanele cu dizabilități, comunitatea LGBTQ+, respectiv rasa și etnia. Fiind o afacere globală cu sute de mii de angajați în multiple țări și un sistem complex de furnizori externi, mai avem multe de făcut pentru a ne asigura că toată lumea este în siguranță, se simte acceptată, apreciată și susținută.  

Crearea unei culturi bazate pe diversitate și incluziune 

30.2 %
45.3 %
5

Schimbarea la nivelul forței noastre de muncă

Nestlé susține drepturile angajaților noștri, precum și drepturile de muncă ale angajaților furnizorilor noștri. Colaborăm cu organizații de top pentru a susține drepturile și obligațiile civile.

Acțiunile noastre principale:

  • Creșterea gradului de conștientizare și dezvoltarea capacității angajaților noștri în ceea ce privește egalitatea de gen, interzicerea discriminării și a hărțuirii
  • Consolidarea capacității noastre și a furnizorilor noștri direcți de a evalua și preveni riscurile legate de echitatea de gen, interzicerea discriminării și a hărțuirii
  • Consolidarea capacității furnizorilor direcți de a respecta angajamentele Nestlé privind egalitatea de gen, interzicerea discriminării și a hărțuirii în cadrul Supplier Human Rights and Environmental Due Diligence (HREDD) Assurance Framework
  • Implicarea și sprijinirea furnizorilor direcți prioritari în luarea de măsuri pentru abordarea riscurilor și impactului legate de echitatea de gen, interzicerea discriminării și a hărțuirii în propriile lor operațiuni  
  • Sprijinirea promovării și consolidării egalității de gen, interzicerea discriminării și a hărțuirii în piețele Nestlé  
  • Colaborarea cu colegii și părțile interesate pentru a ajuta la abordarea problemelor sistemice și dezvoltarea unor abordări și instrumente comune privind egalitatea de gen, interzicerea discriminării și a hărțuirii.
  • Consolidarea conștientizării cu privire la mecanismul nostru de soluționare a plângerilor și dezvoltarea capacităților furnizorilor noștri 

Planul nostru de accelerare privind echilibrul de gen

Prin intermediul Planului nostru de Accelerare a Echilibrului de Gen, ne angajăm să creștem procentul de femei în poziții de conducere. Suntem mândri că în prezent peste 45% dintre pozițiile de conducere sunt ocupate de femei, dar suntem hotărâți să mergem mai departe. Ne bucurăm că am îndeplinit angajamentul nostru de a crește proporția de femei în pozițiile noastre de top 200+ de executive la peste 30% până la sfârșitul anului 2022. Vom continua să creștem reprezentarea femeilor în pozițiile noastre de top 200+ și să extindem eforturile pentru a atinge paritatea în toate pozițiile de management.

Am fost recunoscuți de Bloomberg Gender-Equality Index timp de cinci ani consecutivi.  

Un aspect suplimentar este dat de Politica noastră Globală de Sprijin pentru Părinți, care extinde drepturile îngrijitorilor, indiferent de gen. 

Un bărbat și o femeie râd în timp ce lucrează

Împuternicirea persoanele cu dizabilități

Ne angajăm să oferim oportunități egale pentru persoanele cu dizabilități și să promovăm conștientizarea și înțelegerea pentru a elimina prejudecățile inconștiente - indiferent dacă dizabilitățile sunt vizibile sau nu.

Suntem semnatari ai International Labor Organization's Global Business and Disability Network Charter pentru a asigura includerea persoanelor cu dizabilități în locul nostru de muncă. Din 2020, Nestlé este partener în cadrul The Valuable 500 și se angajează să promoveze includerea persoanelor cu dizabilități în agenda noastră de conducere.  

Susținem Employee Resource Groups axate pe persoanele cu dizabilități și neurodivergență, cum ar fi THRIVE, în timp ce rețeaua noastră NestAbility își propune să creeze o cultură deschisă și un dialog în jurul dizabilității. De asemenea, investim în programe pentru a ajuta studenții universitari cu dizabilități să-și dezvolte abilitățile IT și să obțină experiență în locul de muncă. Unele dintre mărcile noastre, precum Nespresso, desfășoară inițiative educaționale privind dizabilitățile. 

Femeie în scaun cu rotile la locul de muncă

Angajamentul nostru pentru egalitatea LGBTQ+

Suntem hotărâți să accelerăm egalitatea și incluziunea în locul de muncă și să împuternicim angajații noștri să fie ei înșiși la locul de muncă. Suntem mândri că unele dintre piețele noastre au obținut scoruri maxime în auditurile externe privind egalitatea la locul de muncă.

Susținem Standardele de United Nations Standards of Conduct for Business privind combaterea discriminării împotriva persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, trans și intersex și suntem membri ai Global LGBTI Equality.  

Suntem mândri că în multe dintre țările în care operăm există rețele locale Nestlé LGBTQ+, care creează un forum pentru conversație și sprijin. Organizăm webcast-uri globale despre prejudecăți, sprijinul la locul de muncă și sănătatea mentală.  

 

Nestlé promovează diversitatea și incluziunea pentru a se asigura că toată lumea se simte în siguranță la locul de muncă, indiferent de orientarea lor sexuală.

Sfârșitul discriminării rasiale

Nestlé a afirmat cu mândrie că Black Lives Matter - atât în interiorul locurilor noastre de muncă, cât și în afara lor. Am întreprins măsuri pentru a îmbunătăți locurile noastre de muncă pentru persoanele din toate comunitățile și medii și ne străduim conștient să eliminăm prejudecățile inconștiente.  

Nestlé a fost un partener fondator al inițiativei World Economic Forum’s Partnering for Racial Justice in Business, am semnat Race at Work, am donat organizației de drepturi civile National Urban League și am desemnat Juneteenth (19 iunie) - sărbătoarea federală care comemorează emanciparea sclavilor afro-americani - ca sărbătoare a companiei Nestlé USA. Nestlé USA sprijină, de asemenea, incluziunea prin programe de mentorat pentru studenții din minorități pentru a-i ajuta să identifice oportunități de angajare.

În unele piețe, Nestlé dezvăluie decalaje salariale bazate pe rasă și etnie, precum și dizabilitate și gen.

Politica noastră privind violența domestică

Suntem hotărâți să fim deschiși în privința subiectelor dificile, inclusiv abordarea violenței domestice. Este clar că nu există loc pentru niciun fel de violență - fizică, verbală, psihologică, sexuală sau socio-economică - împotriva angajaților noștri, indiferent de gen.  

Ghidul nostru pentru furnizarea de sprijin victimelor violenței domestice în cadrul organizației noastre își propune să atragă atenția asupra acestui subiect și să ofere sfaturi pentru a sprijini angajații care experimentează sau supraviețuiesc violenței domestice.

De asemenea, scopul său este de a crește gradul de conștientizare printre angajați, de a elimina temerile de stigmatizare la locul de muncă pentru victime și de a împuternici oamenii să vorbească. După ce a fost inițiat în Argentina, Paraguay și Uruguay, ghidul este implementat la nivel internațional. 

Nestlé este hotărâtă să construiască o organizație incluzivă, care își trage puterea din diferențele noastre.
CSV 2023