Sort by
Sort by

Aprovizionarea cu nucă de cocos

Nestlé depune eforturi pentru a crea un lanț de aprovizionare cu nuci de cocos mai durabil.

Folosim nucă de cocos în multe dintre produsele noastre din categoria de dulciuri. Cumpărăm nucă de cocos sub formă de ulei, lapte și sub alte forme.

Deși ne aprovizionăm cu nucă de cocos din mai multe țări, cea mai mare parte provine din Asia (Sri Lanka, Filipine și Indonezia).

Aprovizionarea cu nucă de cocos este un proces de amploare, ceea ce poate afecta nivelul de transparență. Alte provocări includ riscurile de mediu, cum ar fi schimbările climatice, precum și problemele sociale legate de mijloacele de trai ale fermierilor.

Pentru a ne asuma această responsabilitate atât în ceea ce îi privește pe furnizorii noștri, cât și pe noi înșine, dar și pentru a promova transparența la nivelul întregii industrii, am publicat lista locațiilor de unde ne aprovizionăm cu nucă de cocos.

Abordarea noastră pentru îmbunătățirea lanțului de aprovizionare cu nucă de cocos

Abordarea riscurilor și provocărilor din lanțul nostru de aprovizionare cu nucă de cocos 

Călătoria noastră în ceea ce privește aprovizionarea durabilă cu nucă de cocos este la început. Pe lângă maparea lanțului nostru de aprovizionare, am identificat și principalele provocări legate de proveniența nucii de cocos și, am obținut detalii specifice locației prin evaluări. Principalele provocări identificate până acum sunt: 

 • Lanțurile de aprovizionare dispersate fac ca trasabilitatea și implicarea fermierilor să fie mai dificile 

 • Mijloacele de trai și vulnerabilitatea micilor proprietari de terenuri legate de:  

  • Recolte scăzute și arbori îmbătrâniți 

  • Venituri mici  

  • Lipsa cunoștințelor despre piețe 

  • Schimbări climatice și fenomene meteorologice extreme 

 • Productivitate scăzută cauzată de:  

  • Copaci îmbătrâniți  

  • Cunoștințe tehnice sau financiare limitate (bune practici agricole) 

  • Schimbări climatice și fenomene meteorologice extreme 

 • Siguranța condițiilor de muncă

Aceste provocări variază de la o regiune în creștere la alta, crescând nevoia de a avea soluții specifice locației, dezvoltate împreună cu partenerii locali. Scopul nostru este de a ne aproviziona mereu cu nucă de cocos provenită din surse responsabile, în care fermierii, muncitorii și comunitățile sunt sigure și durabile.

Colaborăm cu furnizorii și fermierii pentru a crește nivelul de transparență și trasabilitatea surselor de aprovizionare cu nucă de cocos și contribui la rezultate pozitive pe teren. Căutăm mereu noi oportunități de colaborare în industrie pentru a adopta o strategie comună și coerentă între comercianți și a avea un impact pozitiv la scară, mai ales acolo unde este absolut necesar.

Fermier incojurat de nuci de cocos

Colaborăm cu partenerii noștri pentru a construi un sistem de practici sustenabile 

Avem numeroase parteneriate de-a lungul lanțului nostru de aprovizionare și parteneriate cu coaliții la nivel de industrie. Suntem membri ai organizației Sustainable Coconut and Coconut Oil Roundtable, dedicate replantării copacilor, luptei împotriva defrișărilor, îmbunătățirii mijloacelor de trai și îmbunătățirii trasabilității. 

Împreună cu Barry Callebaut, Proforest și Earthworm Foundation, am dezvoltat un cadru de lucru pentru efectuarea evaluărilor și raportarea utilizării durabile a nucii de cocos. Astfel, abordăm similar activitățile de evaluare și raportare a problemelor de sustenabilitate din producția uleiului de nucă de cocos. 

De asemenea, suntem semnatari ai Sustainable Coconut Charter, înființată pentru a stabili un punct de referință global pentru originile durabile ale nucii de cocos. Carta este un cadru voluntar pentru companiile implicate în lanțul de aprovizionare cu nucă de cocos și reflectă, la nivel colectiv, angajamentul de a face o diferență pentru planetă, pentru oameni și pentru afacerea noastră. 

Carta, formată printr-un proces amplu de consultare cu experți externi, companii, donatori și stakeholderi relevanți din industria nucii de cocos, definește obiectivele și principiile programelor de sustenabilitate a nucii de cocos, urmărind următoarele efecte: 

Persoană care taie o nucă de cocos
 • Mijloace de trai pe plan local
  Promovăm valori și inițiative care sporesc veniturile micilor fermieri și, ulterior, mijloacele lor de trai, de exemplu, prin îmbunătățirea accesului pe piață, finanțe, tehnologie, creșterea capacității, a productivității și a replantării.
  Obiectivul nostru este de a asigura o aprovizionare continuă cu nucă de cocos provenind din surse responsabile.
 • Trasabilitatea și transparența
  Implicăm stakeholderii pentru a crește nivelul de transparență și trasabilitate a lanțului de aprovizionare prin procese de aprovizionare, prelucrare, producție și alte strategii durabile și eficiente legate de lanțul valoric.
  Obiectivul nostru este de a asigura o aprovizionare continuă cu nucă de cocos provenind din surse responsabile.
 • Defrișarea și schimbările climatice
  Ne străduim să prevenim defrișările și să luăm măsuri de atenuare a schimbărilor climatice.
  Ne angajăm să îmbunătățim transparența și trasabilitatea lanțului de aprovizionare prin strategii durabile și eficiente.
Citește raportul Creating Shared Valued 2023