Sort by
Sort by

Ulei de palmier obținut în mod responsabil

Ulei de palmier obținut în mod responsabil

Uleiul de palmier este un ulei vegetal competitiv din punct de vedere al costurilor, versatil și produs pe scară largă. Atunci când este produs în mod responsabil, poate sprijini condițiile de trai a milioane de persoane și poate reduce presiunea asupra pădurilor și a ecosistemelor sensibile. 

Folosim uleiul de palmier ca ingredient într-o serie de produse Nestlé. Pentru a aborda provocările de sustenabilitate cu care ne confruntăm în lanțurile noastre de aprovizionare cu ulei de palmier, trebuie să înțelegem mai întâi de unde provine uleiul de palmier și cum este produs. Cumpărăm de la companiile de prelucrare care se aprovizionează cu ulei de palmier din Malaezia, Indonezia, America Latină și Africa de Vest.  Și lucrăm cu organizații de experți și cu industria de profil pentru a îmbunătăți continuu practicile sociale și de mediu. 

Progresul nostru către o producție sustenabilă de ulei de palmier 

71.0 %
95.6 %

Abordarea noastră privind aprovizionarea cu ulei de palmier, care este durabil și fără defrișări

Colaborăm cu furnizorii și partenerii noștri pentru a îmbunătăți continuu practicile de sustenabilitate ale lanțului nostru de aprovizionare din amonte pentru uleiul de palmier, inclusiv evaluarea și abordarea riscurilor de defrișare. 

În ultimii 10 ani am folosit o combinație de instrumente precum cartografierea lanțului de aprovizionare, evaluări la fața locului, monitorizarea și controlul prin satelit pentru a adresa riscurile de defrișare din lanțul nostru de aprovizionare și pentru a îmbunătăți înțelegerea noastră asupra riscurilor privind drepturile omului și drepturile de proprietate asupra terenurilor. Rezultatele ne ajută să identificăm inițiative la nivel de peisaj care pot fi duplicate pentru alte materii prime. 

Ne păstrăm angajamentul de a lucra cu furnizori certificați 100% Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO), chiar dacă există o mare penurie de aprovizionare pe piața de ulei de palmier durabil certificat RSPO. Lucrăm cu organizații din industrie pentru a demonstra, indiferent de situația de pe piață, angajamentul nostru de a obține 100% ulei de palmier durabil certificat până în 2023. 

Lucrăm pentru a dezvolta lanțuri de aprovizionare fără defrișări, acesta fiind fundamentul strategiei noastre Forest Positive, care urmărește să aibă un impact pozitiv asupra peisajelor noastre de aprovizionare în ansamblu. Acest lucru va contribui la realizarea Net Zero Roadmap(pdf, 8.1Mb). Dintre toate ingredientele noastre cheie, lanțul nostru de aprovizionare cu ulei de palmier prezintă cea mai mare oportunitate de a-și îmbunătăți credențialele de durabilitate, cu 95.6% din volumul nostru evaluat ca fiind fără defrișări în 2022. Din experiență, știm că ultimele procente sunt cele mai dificile de atins din cauza volumului provenit de la mii de mici producători care necesită asistență tehnică personalizată la nivel local. 

Echipa noastră a cartografiat regiunile de aprovizionare cu cele mai mari riscuri privind drepturile de proprietate asupra volumelor de ulei de palmier obținute din acele regiuni. Acest lucru va îmbunătăți înțelegerea noastră asupra riscurilor privind drepturile de proprietate asupra terenurilor. Rezultatele sunt utilizate pentru a dezvolta o strategie de identificare a proiectelor la nivel de peisaj pe care Nestlé le poate susține și/sau la care poate participa și care pot fi duplicate pentru alte materii prime. 

Râu care trece prin pădure

Tehnologie de pionierat pentru monitorizare prin satelit  

Am colaborat cu Airbus și Earthworm Foundation pentru a implementa Starling, un serviciu de monitorizare prin satelit a întregului nostru lanț global de aprovizionare cu ulei de palmier. Radarul Starling fotografiază în detaliu terenurile, pe distanțe uriașe. Monitorizăm granițele a peste 9 000 de ferme, precum și zonele din jurul a peste 1 700 de mori, pentru a determina dacă originile sunt evaluate ca fiind fără defrișări și dacă este nevoie de implicarea și investigarea suplimentară a furnizorilor.  

Folosind datele obținute prin Starling, am creat un tabel al trasabilității uleiului de palmier pentru a informa stakeholderii cu privire la progresul nostru către o producție sustenabilă de ulei fără defrișare, și pentru a împărtăși experiențele noastre de învățare.  

Folosim o nouă tehnologie în eforturile noastre de combatere a defrișărilor în domeniul uleiului de palmier

Abordări peisagistice pentru a aborda cauzele primare 

Producția durabilă nu poate fi realizată prin acțiuni numai în cadrul unităților din lanțul nostru de aprovizionare. Trebuie să abordăm provocările și oportunitățile în materie de dezvoltare durabilă la nivel de peisaj și să privim fermele, comunitățile și instalațiile de prelucrare care sunt conectate la lanțul nostru de aprovizionare ca parte integrată a acestui peisaj mai larg. În acest scop, ne concentrăm din ce în ce mai mult asupra "inițiativelor peisagistice", adică asupra eforturilor integrate, multi-stakeholder, care lucrează în toate industriile la nivel jurisdicțional pentru a corecta cauzele profunde ale problemelor pe care ne străduim să le corectăm. 

Pentru a vedea doar două exemple: în Malaezia, lucrăm alături de Earthworm Foundation pentru a sprijini inițiative peisagistice, cum ar fi în Sabah, în nordul Borneo, care a furnizat 6,2% din uleiul de palmier din lume în 2020. Împreună, sperăm să le arătăm micilor fermieri ce este posibil atunci când vom combină dezvoltarea economică durabilă, conservarea pădurilor, oportunitățile de muncă decentă și mijloacele de trai reziliente pentru comunități. 

În Mexic, Mexico Palm Oil Holistic Program este un efort de colaborare între Nestlé, PepsiCo, Oleopalma, RSPO, Proforest, și Femexpalma pentru a sprijini dezvoltarea durabilă a sectorului mexican al uleiului de palmier. Acest program a fost lansat în 2017, iar Nestlé s-a alăturat în 2018 cu obiectivul de a crește reziliența micilor proprietari la schimbările pieței și de a dezvolta noi instrumente care vor ajuta la conservarea pădurilor, îmbunătățind în același timp mijloacele de subzistență. Obiectivele programului sunt de a contribui la stimularea sustenabilității în sectorul mexican al uleiului de palmier, de a construi business case-uri de afaceri pentru includerea micilor proprietari în lanțurile de aprovizionare responsabile și de a pune în aplicare cele mai bune practici pentru a ajuta la prevenirea despăduririlor și a riscurilor legate de drepturile omului. 

Colaborăm îndeaproape cu furnizorii noștri pentru a îmbunătăți sustenabilitatea în producția de ulei de palmier

Colaborăm cu furnizorii noștri pentru a îmbunătăți sustenabilitatea producției de ulei de palmier 

Pe lângă abordarea riscurilor de defrișare, sprijinim, de asemenea, conservarea și refacerea pădurilor și a altor ecosisteme importante. În 2021, ne-am intensificat investițiile pentru conservare și restaurare în jurul lanțului nostru de aprovizionare cu ulei de palmier. Aceste inițiative cuprind noi modele de finanțare a conservării, de colaborare și de acțiune pentru a avea un impact pozitiv asupra oamenilor, climei și naturii.  

În 2020, Nestlé Malaysia a făcut public angajamentul de a planta trei milioane de copaci în următorii trei ani, în cadrul proiectului RELeaf, o inițiativă de reîmpădurire în peisajele producătoare de ulei de palmier din Sabah și Malaezia peninsulară. Accentul va fi pus pe refacerea zonelor riverane și a ecosistemelor forestiere. Scopul este de a contribui la instituirea unor rețele de coridoare pentru fauna sălbatică, de a atenua conflictele dintre oameni și animale și de a proteja rezervele critice de apă potabilă. Reîmpădurirea este accelerată, în urma întârzierilor provocate de restricțiile de circulație COVID-19. 

Îmbunătățirea continuă a practicilor de sustenabilitate 

Lucrăm împreună cu furnizorii noștri direcți pentru a îmbunătăți continuu practicile de sustenabilitate ale lanțului nostru de aprovizionare din amonte, până la micii fermieri. De asemenea, lucrăm cu partenerii pentru a efectua evaluări ale furnizorilor și pentru a identifica lacunele.  Aceasta contribuie la elaborarea unor planuri de acțiune cu etape și termene definite pentru a acționa în funcție de riscuri și de oportunități de îmbunătățire identificate. 

 • Respectarea Nestlé Responsible Sourcing Standard  
 • Respectarea legilor și reglementărilor locale 
 • Nu utilizează zone defrișate după 31 decembrie 2015 
 • Respectarea drepturilor comunităților locale și indigene de a da consimțământ liber, prealabil și informat 
 • Protejarea terenurilor cu valoare înaltă pentru conservarea biodiversității HCS 
 • Protejarea mlaștinilor 
Atunci când un furnizor nu reușește să gestioneze eficient riscurile identificate sau să îndeplinească termenele convenite, luăm măsuri decisive. Pentru a oferi asigurări în acest sens, am eliminat următoarele 19 companii din lanțul de aprovizionare Nestlé în amonte începând din 2018.

 • DTK Opportunity 
 • Korindo Group 
 • Indonusa 
 • PACIFIC INTER-LINK (HSA) 
 • PTT Green Plc 
 • Salim Group/Indofood 
 • Noble 
 • Posco Daewoo 
 • Cilandri Anky Abadi 
 • PT. Indo Sawit Perkasa  
 • PT. Kallista Alam  
 • PT. Laot Bangko  
 • PT. Surya Panen Subur  
 • Samling  
 • PT Agro Nusa Abadi (ANA) 
 • PT Lestari Tani Teladan (LTT) 
 • PT Mamuang 
 • Sulaidy 
 • Jhonlin 

Raportarea datelor din lanțul de aprovizionare 

Din uleiul de palmier, 96% este trasabil la presă. Cu toate acestea, evaluarea și monitorizarea condițiilor de pe teren ne impune să mergem mai departe în amonte, motiv pentru care ne concentrăm și pe creșterea trasabilității până la fiecare plantație individuală. În 2021, am atins 68% din trasabilitate până la plantație. Pentru a ne responsabiliza atât pe noi, cât și fermierii noștri, și pentru a asigura transparența la nivel de industrie, am publicat lista furnizorilor noștri de Nivel 1 de ulei de palmier din lanțul nostru de aprovizionare, țările de origine și lista noastră de mori.

Nestlé consolidează transparența în întregul lanț de aprovizionare cu ulei de palmier pentru a promova și a permite aprovizionarea durabilă

Promovarea drepturilor omului și a mijloacelor de trai ale lucrătorilor și copiilor

Evaluarea provocărilor 

Nestlé lucrează de mulți ani pentru a preveni și remedia încălcările drepturilor omului în lanțul său de aprovizionare cu ulei de palmier și a înțeles mult mai bine cauzele fundamentale ale problemei. Ca parte a planului nostru de acțiune privind forța de muncă din industria uleiului de palmier, Nestlé a dezvoltat un cadru de evaluare a riscurilor pentru a contribui la stabilirea priorităților de implicare a furnizorilor și pentru acționa în mod sistematic în funcție de profilul de risc al furnizorilor și a capacității acestora de a aborda problemele legate de drepturile muncii. În cadrul acestui cadru, lucrăm cu parteneri externi pentru a dezvolta planuri de acțiuni corective pentru furnizori și pentru a pune în aplicare sisteme de monitorizare pentru a urmări un set de indicatori cheie de performanță. 

Lucrăm împreună la evaluarea drepturilor de muncă

Consultarea angajaților 

În 2018, ne-am asociat cu furnizorul nostru, Sime Darby Plantation, pentru a crea o linie de asistență pentru angajații din industria uleiului de palmier din Malaezia, care să raporteze încălcările drepturilor omului și ale drepturilor muncii. Această linie de asistență terță parte pentru angajați le permite să semnaleze în condiții de siguranță condițiile de muncă, de recrutare, de siguranță la locul de muncă și alte încălcări ale drepturilor. În 2021, linia de asistență a fost extinsă pentru a acoperi toate operațiunile Sime Darby Plantations, sau aproximativ 35 000 de angajați. Peste 4 500 de lucrători au participat la traininguri în persoană și mulți alții au primit afișe informative, videoclipuri și alte materiale de informare. 

 

Recrutare responsabilă 

Nestlé a sprijinit mai multe inițiative cheie pentru a promova recrutarea responsabilă, inclusiv finanțarea dezvoltării unui instrument de due diligence bazat pe drepturile omului care sprijină producătorii de ulei de palmier în stabilirea transparenței în practicile lor de recrutare și în identificarea riscurilor. O matrice de performanță permite furnizorilor să urmărească și să măsoare progresul în practicile lor de recrutare. 

De asemenea, am investit în: formarea evaluatorilor pentru a identifica riscurile legate de muncă forțată asociate cu recrutarea lucrătorilor migranți, precum și în sprijinirea 

Sprijinirea copiilor care trăiesc pe plantații 

Prezența copiilor pe plantații este un risc în unele părți ale lanțurilor noastre de aprovizionare cu ulei de palmier. Mii de copii pot trăi pe plantații de ulei de palmier, adesea fără acte și fără acces la servicii de bază, cum ar fi educația și școlarizarea. Cadrul de evaluare a riscurilor pentru copii a fost elaborat împreună cu fundația Earthworm pentru a sprijini companiile cultivatoare de palmieri. Acest cadru acoperă subiecte precum educația, îngrijirea copiilor, protecția maternității, asistența medicală, nutriția, înregistrarea nașterilor și prevenirea exploatării sexuale a copiilor. De asemenea, a fost elaborat și implementat un model de formare privind utilizarea cadrului. 

Echipa care oferă informații femeilor și copiilor

Politica Wilmar de protecție a copiilor  

Continuăm să sprijinim un program dezvoltat de furnizorul nostru Wilmar pentru a proteja copiii care trăiesc în plantații, în colaborare cu Business for Social Responsibility. Printre activitățile programului s-au numărat organizarea unei serii de ateliere de consultare a părților interesate privind punerea în aplicare a politicii Wilmar de protecție a copilului pentru companiile din plantațiile indoneziene, reprezentanții guvernului, sindicatele și asociațiile industriale. În urma atelierelor, Wilmar a publicat Manualul de implementare a politicii de protecție a copilului care este în curs de perfecționare pentru a fi utilizat în afara bazei de furnizori Wilmar. 

Consultarea părților interesate 

Pentru a aborda provocările cheie în lanțurile noastre de aprovizionare cu ulei de palmier, nu putem lucra singuri. Colaborăm cu diferiți parteneri din industrie pentru a dezvolta planuri de acțiune, a defini obiective intermediare și a realiza schimbări durabile. În Kalimantan de Est, Indonezia, sprijinim Fundația Earthworm în angajamentele sale multi-stakeholder cu guvernul și furnizorii pe două teme: prezența copiilor pe plantații și angajarea echitabilă a muncitorilor ocazionali. Aceste consultări au fost completate de un atelier pentru 54 de reprezentanți ai companiilor de ulei de palmier, ai guvernului, ai societății civile organizate și ai sindicatelor.  

Alți parteneri și proiecte includ:

Suntem hotărâți să creștem proporția de ulei de palmier certificat RSPO pe care îl putem obține, având o preferință pentru certificarea RSPO SG segregată fizic, lucrând către obținerea unei certificări RSPO de 100% până la sfârșitul anului 2023. Colaborăm cu organizații din industrie pentru a crește conștientizarea importanței practicilor durabile și a certificării în rândul producătorilor pentru a aborda o lipsă de ulei de palmier produs conform acestui standard

În calitate de membri ai CGF, suntem activ implicați în inițiative, inclusiv cele care abordează provocările din sectorul uleiului de palmier. Lucrăm cu alți membri ca parte a Palm Oil Working Group, abordând provocările legate de mediu și drepturile muncii la nivelul industriei 

Ca membru al POCG, lucrăm împreună cu alte branduri, comercianți și producători pentru a accelera implementarea eficientă a angajamentelor privind No Deforestation, No Peat, No Exploitation (NDPE) 

Ca parte a POTC, lucrăm în colaborare cu ceilalți membri ai companiei pentru a evalua primii importatori de ulei de palmier în abordările lor asupra defrișării și exploatării, cu scopul promovării transparenței și încurajării progresului dincolo de certificare.
Citește raportul Creating Shared Valued 2023