Sort by
Sort by

Abordarea noastră față de materiile prime produse în mod sustenabil

Abordarea noastră față de materiile prime produse în mod sustenabil

La baza unei alimentații sănătoase se află calitatea ingredientelor, solurile și ecosistemele în care acestea sunt cultivate și condițiile oamenilor care le produc.

Am dezvoltat și rafinat un nou Produced Sustainably Framework pe baza anilor de colaborare cu furnizorii și agricultorii pentru a obține ingrediente cheie care au trasabilitate și sunt obținute în mod responsabil.

 

Progresul nostru către materii prime produse în mod durabil 

22.0 %
100 %
71.7 %

Promovarea producției durabile 

Abordarea noastră în ceea ce privește achiziționarea durabilă are ca scop construirea fundamentelor pentru avansarea sistemelor alimentare regenerative la scară largă. Credem că poate contribui la transformarea practicilor de producție agricolă într-un mod care să aibă un impact pozitiv asupra oamenilor, naturii și climei.   

Politica noastră "Produced Sustainably" se aplică la 14 ingrediente cheie, care reprezintă 95% din achizițiile noastre anuale în volum. Acestea includ: cereale și grâne; cacao; nucă de cocos; cafea; produse lactate; pește și fructe de mare; alune de pădure; carne, păsări și ouă; ulei de palmier; celuloză și hârtie; soia; condimente; zahăr și legume. 

 
Principalul indicator de performanță al cadrului măsoară volumul la nivel de origine în raport cu cerințele Responsible Sourcing Standard. În raportul nostru din 2022, un material este considerat produs în mod durabil fie atunci când poate fi urmărit în țări cu risc scăzut, fie atunci când a fost evaluat ca fiind conform cu Responsible Sourcing Standard prin una dintre următoarele modalități: 

• Certificare  

• Evaluări ale fermelor de către terți 

• Programe pe teren în care Nestlé lucrează direct cu producătorii (de exemplu, Nestlé Cocoa Plan,  
Nescafé Plan
sau Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program). 

Începând cu 2025, vom evalua și Human Rights and Environmental Due Diligence - luând în considerare sistemele, procesele și progresul lor în îmbunătățirea acestor aspecte. 

Responsible Sourcing Standard 

‘Produced Sustainably’ se bazează pe Responsible Sourcing Standard, care stabilește standarde de bază nesupuse negocierii și practici importante de sustenabilitate pe care le cerem furnizorilor noștri și angajaților, agenților și subcontractanților să le respecte și să le urmeze întotdeauna în timpul desfășurării afacerilor cu noi. 

Responsible Sourcing Standard aici.

Tatăl fermier și fiica sa

Cei patru piloni principali ai abordării noastre

 • Mediul înconjurător
  Am evoluat strategia noastră de la gestionarea riscurilor de defrișare în lanțul nostru de aprovizionare la crearea unui impact pozitiv asupra peisajelor critice de unde ne procurăm materiile prime. Printre alte obiective, ne propunem ca lanțurile noastre de aprovizionare principale pentru cafea și cacao să fie evaluate ca fiind fără defrișări până în 2025. Rămânem concentrați pe obținerea și menținerea statutului de zero defrișări pentru carne, ulei de palmier, celuloză și hârtie, soia și zahăr, unde am înregistrat deja progrese semnificative. De asemenea, ne propunem să plantăm 200 de milioane de copaci până în 2030, ca parte a 15 inițiative la nivel de peisaj din întreaga lume.
  poienita intr=o padure
 • Drepturile omului
  Ne angajăm să creștem gradul de conștientizare, să promovăm cele mai bune practici și să ne susținem angajații de-a lungul lanțului nostru valoric, în operațiunile și lanțurile noastre de aprovizionare. Dorim să contribuim la crearea unui viitor mai rezilient și mai echitabil pentru toată lumea – de la fermieri și familiile acestora, până la angajații și consumatorii noștri. Angajamentele noastre, prezentate în Human Rights Framework and Roadmap, și acțiunile noastre, prezentate în planurile noastre de acțiune privind problemele semnificative, sunt cheia pentru a permite o tranziție echitabilă către un sistem alimentar regenerativ. Vom folosi dimensiunea și resursele noastre pentru a identifica și aborda riscurile în întreaga noastră afacere.
  Mama cu fetita sa care o tine in spate
 • Bunăstarea animalelor
  Vrem ca animalele din lanțurile noastre de aprovizionare pentru mărfuri să fie tratate cu demnitate și să fie în condiții bune de sănătate. Am extins rapid achiziția de ouă din găini crescute la sol: 100% din ouăle noastre sunt deja certificate ca fiind obținute de la găini care nu sunt crescute în baterii în Statele Unite și Europa și lucrăm să atingem 100% la nivel global, până în 2025.

  Pentru produsele lactate, folosim senzori avansați și tehnici de monitorizare pentru a verifica bunăstarea bovinelor care furnizează laptele pe care îl folosim. Introducerea unor sisteme variate de pășunat va permite vacilor să pască în aer liber pentru perioade mai lungi ale anului.
  Vaci pe camp
 • Transparență
  Ne dedicăm transparenței. Îmbunătățirea trasabilității originilor materiilor prime și înțelegerea modului în care acestea sunt produse reprezintă un element important al practicilor noastre de aprovizionare durabilă. Obținerea vizibilității asupra lanțurilor de aprovizionare influențează capacitatea noastră de a monitoriza și de a îmbunătăți practicile de mediu și sociale ale furnizorilor.
  fermier care inspectează recolta
Citește raportul Creating Shared Valued 2023