Aprovizionarea cu pește și fructe de mare
Lucrăm din greu pentru a ne asigura că materiile prime folosite în hrana pentru animale de companie sunt obținute în mod sustenabil.
Colaborăm pentru a aduce soluții inovatoare în fața provocărilor majore cu care se confruntă piața mondială a peștelui și a fructelor de mare, cum ar fi condițiile de muncă și practicile de mediu precare, precum și pescuitul ilegal, nedeclarat și nereglementat.
În plus, există provocări legate de identificarea originii peștelui. În producția hranei pentru animalele de companie, principala noastră utilizare a acestor materii prime, folosim în principal subproduse de pește – ceea ce rămâne după ce fileurile au fost îndepărtate pentru consumul uman. Mecanismele tipice de trasabilitate a peștilor întregi sunt insuficiente, iar aprovizionarea cu subproduse de pește face identificarea originilor și mai complexă.
Abordarea noastră pentru a îmbunătăți lanțul de aprovizionare cu pește și fructe de mare
Produsele Nestlé Purina folosesc subproduse din pește, o practică responsabilă din punct de vedere ecologic și social care utilizează toate sursele de proteină ale unui pește, fără a concura cu aprovizionarea cu alimente destinate consumului uman.
Înțelegem importanța aprovizionării cu recoltă de pește sănătos din fermele piscicole și de acvacultură, care adoptă practici de muncă responsabile. Scopul nostru este de a verifica dacă peștele și fructele de mare pe care le procurăm provin din pescuit sau de la ferme care respectă standardul responsabil de aprovizionare sau fac tranziția către acesta prin proiecte de ameliorare.
Pentru o mai bună identificare a originilor produselor din pește, echipa noastră de achiziții colaborează îndeaproape cu furnizorii lor pentru a colecta date relevante: informații privind specia, țara de origine și zona de pescuit din care provine peștele, precum și practicile de pescuit utilizate. Oferim informații despre achiziția peștelui și a fructelor de mare partenerului nostru independent, non-profit, Sustainable Fisheries Partnership (SFP), pentru a evalua riscurile de aprovizionare. Pentru a ne responsabiliza atât pe noi, cât și fermierii noștri, și pentru a asigura transparența la nivel de industrie, am publicat lista furnizorilor noștri.
Transparență
Pentru a ne reponsabiliza atât pe noi, cât și fermierii noștri, și pentru a asigura transparența la nivel de industrie, am publicat lista zonelor noastre de pescuit și recoltare a fructelor de mare din lanțul nostru de aprovizionare și țările de origine (pdf, 83Kb).
Colaborarea cu partenerii din industrie pentru a îmbunătăți practicile de pescuit și durabilitatea
Pescuitul ilegal, nedeclarat și nereglementat (INN) este o provocare majoră de mediu cu care ne confruntăm cu toții. Nestlé revizuiește toate speciile capturate pentru a evita aprovizionarea cu peștele și fructele de mare incluse în INN sau cu speciile de pești în pericol sau pe cale de dispariție (conform Listei roșii a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii sau Appendix 1 la CITES).
De asemenea, ne propunem să ne asigurăm că fructele de mare și peștele cumpărat nu sunt capturate folosind unelte sau metode de pescuit extrem de distructive și că nu provin din „zonele de prohibiție”, Zone Marine Protejate sau de la nave care practică transbordarea maritimă (transferul mărfurilor de la o navă la alta în timpul tranzitului). Mai mult, colaborăm cu furnizorii noștri în ceea ce privește aprovizionarea de la origini, utilizând practici de pescuit responsabile, în conformitate cu standardele noastre.
Pentru a sprijini transformarea la nivel de industrie, suntem unul dintre campionii Target 75 Champion, prin Parteneriatul pentru pescuit sustenabil (SFP). Obiectivul 75 urmărește să se asigure că 75% din producția mondială din sectoarele-cheie este, cel puțin, fie durabilă, fie aduce îmbunătățiri verificabile, în mod regulat.
- Obiectivul nostru este să lucrăm împreună cu partenerii noștri furnizori pentru a atinge cele mai înalte standarde posibile în concordanță cu obiectivele noastre de mediu, sociale și de guvernanță în ceea ce privește fructele de mare obținute în mod durabil. Scopul nostru este de a evidenția multiplele aspecte pozitive ale consumului durabil de fructe de mare pentru animalele noastre de companie și mediul înconjurător, inclusiv amprenta redusă de carbon, nutriția sălbatică și naturală, absența pierderii de sol, absența utilizării de apă dulce și antibiotice (în pescuitul sălbatic) și proteine sănătoase și complete.
- Ca exemplu al eforturilor noastre, Nestlé sponsorizează Monterey Bay Aquarium din California într-un proiect de cercetare numit Chilean Salmon Antibiotic Reduction Program. Obiectivul este de a reduce utilizarea antibioticelor în fermele de somon chilene cu jumătate până în 2025, reducând astfel efectele lor asupra mediului și lanțului alimentar.
- Nestlé este membru al Global Roundtable on Marine Ingredients, o entitate premergătoare pieței, având ca obiectiv creșterea disponibilității ingredientelor marine pe termen lung. Global Roundtable a fost lansat în octombrie 2021 și sprijină activ eforturile de dezvoltare a capacității în Africa de Vest și Asia de Sud-Est.
- Nestlé este mândru să colaboreze cu Sustainable Fisheries Partnership la dezvoltarea unui nou program, The Bycatch Solutions Hub. Va fi o platformă online și interactivă care își propune să evidențieze adoptarea voluntară și condusă de industrie a celor mai bune practici pentru protejarea vieții sălbatice din oceane.
Colaborăm pentru a combate abuzul la locul de muncă și încălcarea drepturilor muncitorilor
Încălcările drepturilor de muncă sunt provocările cheie din lanțul de aprovizionare cu pește și fructe de mare și prezintă un risc major pentru Nestlé în Thailanda. Probleme precum traficul de persoane, munca forțată, lipsa procedurilor de denunțare, condițiile de muncă, salariile mici și beneficiile scăzute trebuie abordate urgent.
Colaborând cu partenerii noștri, Guvernul Regal Thailandez, Asociația Industriei Seafood Taskforce și furnizorii noștri, am luat măsuri pentru a aborda aceste provocări din lanțul nostru de aprovizionare. Lucrăm, de asemenea, cu două ONG-uri - Verité, specializate în combaterea abuzului la locul de muncă din lanțurile de aprovizionare și Institutul Issara, care le oferă muncitorilor mecanisme de denunțare pentru a aborda aceste provocări.
Printre acțiunile desfășurate se numără:
- Dezvoltarea unui business case pentru asigurarea unor condiții sigure de viață și de muncă pe nave.
- Implementarea instrumentelor dezvoltate de Issara Institute pentru consultarea angajaților și îmbunătățirea condițiilor de lucru de-a lungul lanțurilor noastre de aprovizionare.
- Recrutarea responsabilă a lucrătorilor în unitățile de procesare a peștelui și a fructelor de mare din lanțul nostru de aprovizionare și sprijinirea mai multor inițiative de extindere a acestor practici.
Pentru a îmbunătăți și mai mult condițiile din lanțul nostru de aprovizionare, am interzis transbordarea pe mare - un factor de risc semnificativ în ceea ce privește abuzurile la locul de muncă. Lucrăm acum cu furnizorii noștri, care s-au angajat să respecte aceste condiții.