Sort by
Sort by

Aprovizionarea cu condimente

Aprovizionarea cu condimente

Condimentele sunt esențiale pentru portofoliul nostru de produse și sunt utilizate în multe produse, în special de brandurile noastre Maggi și Thomy

Condimentele îmbogățesc alimentele cu aromele lor distinctive, fără de care fac multe din produsele noastre nu ar avea gustul lor inconfundabil. În 2018, am adăugat condimentele la categoriile noastre de materii prime prioritare. Suntem hotărâți să cumpărăm mirodenii care sunt produse în mod durabil din lanțuri de aprovizionare transparente, lucrând cu furnizorii și fermierii pentru a construi o bază de cunoștințe privind importanța evitării utilizării excesive a substanțelor chimice în culturi. Condițiile precare de muncă și exploatarea prin muncă a copiilor prezintă, de asemenea, riscuri în lanțurile de aprovizionare cu condimente. Colaborând cu furnizorii noștri și cu alte organizații relevante, ne asigurăm că drepturile omului sunt respectate. 

Abordarea noastră de a asigura producția durabilă de condimente 

Nestlé este un cumpărător relativ mic de condimente. Cele mai multe provin din țările din Asia, cum ar fi India, Vietnam și Malaezia. 

Condimentele de care avem nevoie trebuie procesate înainte ca acestea să fie potrivite pentru utilizarea în produsele noastre, așa că le cumpărăm de la procesatori și nu de la fermieri. Concentrându-ne pe șase condimente cheie – chili, coriandru, chimen, turmeric, piper negru și semințe de muștar – scopul nostru este de a ne aproviziona cu condimente care au fost produse în mod durabil și de a avea impact pozitiv pentru comunitățile de fermieri. 

Standardul nostru de aprovizionare responsabilă oferă un cadru clar pentru implementarea programelor de durabilitate sau construirea în funcție de cadrele care sunt deja în vigoare. Pentru a ne responsabiliza atât pe noi, cât și fermierii noștri, și pentru a asigura transparența la nivel de industrie, am publicat lista furnizorilor noștri de condimente de Nivel 1 și lista locațiilor de procesare primară din lanțul nostru de aprovizionare, împreună cu țările de origine.

Trasabilitate și standarde ridicate pentru furnizorii noștri 

Companiile din întreaga industrie recunosc limitările certificatelor de durabilitate pentru a asigura practicile etice în ceea ce privește sursele de aprovizionare. Cumpărătorii și furnizorii încep să se îndrepte către o abordare care îmbunătățește transparența în lanțul de aprovizionare și dezvoltă soluții prin implicarea directă a fermierilor, prin cursuri de formare, prin educație, sprijin comunitar și inițiative de colaborare. După ce am lucrat ani de zile la aprovizionarea responsabilă, credem că este relevant să inovăm și să ne diversificăm abordarea și instrumentele. 

Ne obligăm furnizorii noștri și pe noi înșine să respectăm standarde înalte de responsabilitate și transparență.

Sprijinirea furnizorilor și a fermierilor

Cu partenerul nostru non-guvernamental, Sustainable Agriculture Network (SAN), lucrăm pentru a obține condimente produse în mod durabil. Parteneriatul se concentrează pe identificarea oportunităților care vor avea cel mai mare impact, recunoscând că nu avem influența necesară pentru a aborda toate problemele cu care ne confruntăm în același timp. 

Aproximativ 98% din producția de condimente din India este realizată de micii fermieri, care lucrează în general pe o suprafață mai mică de două hectare, adesea chiar mai puțin de jumătate de hectar. Mulți dintre acești fermieri folosesc rotația sezonieră și cultivă și alte culturi împreună cu condimentele. 

Această situație prezintă mai multe provocări în ceea ce privește durabilitatea, inclusiv suprautilizarea de agrochimicale și utilizarea de substanțe chimice periculoase; lipsa gestionării solului și a nutrienților; fluctuațiile prețurilor de pe piață pentru condimente și alte culturi; infestarea cu dăunători și schimbările de modele climatice; reducerea disponibilității apei subterane (o preocupare critică în creștere în India); lipsa forței de muncă; și probleme legate de drepturile muncii. 

Noi încheiem parteneriate locale pentru a ne adapta abordarea și a implementa inițiative adecvate. Acest lucru înseamnă dezvoltarea unor planuri de acțiune pentru a implementa în mod eficient Responsible Sourcing Standard, precum și instruirea fermierilor și furnizorilor 

Pentru mai multe informații despre Responsible Sourcing Standard, indicatorii de durabilitate, și pentru a viziona videoclipuri de la origini, vă rugăm să vizitați site-ul SAN

Nestlé obține cafea și piper din Vietnam. De peste un deceniu, echipa Nescafé Plan's Vietnam Farmer Connect lucrează îndeaproape cu comunitățile de fermieri de cafea pentru a promova intercultura - practica agricolă de cultivare a mai multor culturi pe plantațiile de cafea pentru a spori veniturile și a îmbunătăți biodiversitatea. 

Acest model inteligent din punct de vedere climatic a inspirat Nestlé să conecteze și alte materii prime agricole achiziționate și în alte zone ale Nescafé Plan. Astfel, trei furnizori de piper negru din Vietnam au fost conectați la echipele locale Nescafé Plan pentru a facilita și menține relațiile de achiziționare între furnizori și Nestlé.  

Viziunea este de a maximiza achiziționarea noastră globală de piper negru din modele agricole de intercultura ca alternativă la sistemele de monocultură, care pot fi dăunătoare mediului înconjurător și riscante financiar pentru comunitățile agricole. 

Citește raportul Creating Shared Valued 2023