Sort by
Sort by

Aprovizionare cu legume

Fermier care tine o lada cu legume în mână

Legumele sunt o materie primă din ce în ce mai importantă pentru noi, pe măsură ce ne extindem portofoliul de alimente sănătoase pe bază de plante.

Cumpărăm multe legume, inclusiv morcovi, roșii, ardei gras, ceapă, usturoi, cartofi, hrean, năut și spanac. Pentru a ne asigura că legumele pe care le procurăm sunt produse în mod durabil, colaborăm cu fermierii prin intermediul furnizorilor noștri pentru a dezvolta practici care protejează și sporesc biodiversitatea și respectă drepturile muncii. 

Abordarea noastră față de legumele produse în mod sustenabil

Abordarea noastră vizează promovarea respectării drepturilor omului, reducerea impactului practicilor agricole asupra mediului și sporirea biodiversității în cadrul lanțului nostru de aprovizionare cu legume structurată în jurul standardului nostru de aprovizionare responsabilă.

Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin parteneriate cheie 

Pentru a ne ajuta să proiectăm și să implementăm cu succes strategia noastră, am colaborat cu Fundación Global Nature (FGN), o organizație nonprofit din Spania, cu 25 de ani de experiență în protejarea naturii și a biodiversității. De asemenea, lucrăm cu Sustainable Agriculture Network (SAN), care oferă soluții agricole inovatoare la problemele de mediu și sociale. 

În nordul Franței, Nestlé colaborează cu fermierii pentru implementarea metodelor de agricultură regenerativă începând din 2018. Munca noastră face parte din inițiativa Sols Vivants (Soluri Viabile), care implică parteneri precum Earthworm Foundation și lanțul de supermarketuri Lidl. Inițiativa se concentrează în principal pe culturile de grâu, dar include și porumb, sfeclă de zahăr și legume. Până la sfârșitul anului 2022, am implicat 180 de fermieri și 10 furnizori în cadrul inițiativei Sols Vivants, acoperind aproximativ 15 000 de hectare în diferite regiuni, ceea ce a dus la obținerea a 72 000 de tone de materii prime. 

În Statele Unite, evaluăm rezultatele practicilor regenerative utilizate de fermierii de dovleac din centrul statului Illinois, care furnizează materii prime pentru marca noastră Libby's. Prin reducerea lucrărilor de arat și prin cultivarea culturilor de acoperire din peste 70 de câmpuri și 6000 de acri, rata eroziunii solului este cu 40% mai mică decât media statului, iar emisiile de gaze cu efect de seră au fost reduse cu 732 de tone în comparație cu practicile convenționale. 

Nestlé își propune să promoveze respectarea standardelor etice, să reducă impactul practicilor agricole asupra mediului și să îmbunătățească biodiversitatea în cadrul lanțului nostru de aprovizionare cu legume

Asigurarea transparenței prin sprijinirea furnizorilor și a fermierilor

O mai mare transparență ne ajută să consolidăm legăturile din lanțurile noastre de aprovizionare și să obținem o mai bună înțelegere a ingredientelor noastre și a modului în care acestea sunt produse. De asemenea, ne ajută să inițiem schimbări pozitive în toate fermele care furnizează legumele noastre. Pentru a ne responsabiliza atât pe noi, cât și fermierii noștri, și pentru a asigura transparența la nivel de industrie, publicăm lista furnizorilor noștri de legume de Nivel 1 și lista locațiilor primare de procesare, împreună cu țările de origine. 

În principal, achiziționăm legume procesate de la furnizorii noștri. În spatele acestor furnizori se află operațiunile agricole pe scară largă, precum și micii fermieri care cultivă legume pe doar câteva hectare. Oferim un set de instrumente care poate fi folosit pentru a sprijini toate tipurile de fermieri să-și îmbunătățească practicile și să-și susțină operațiunile. Nestlé oferă un cadru operațional și sprijină furnizorii care pornesc în această călătorie, oferind asistență tehnică și materială. 

Cu unii fermieri și furnizori, mergem dincolo de asigurarea minimei conformități și îi ajutăm să gestioneze mai atent impactul lor asupra mediului și comunităților din jurul lor. Îi sprijinim în tranziția către agricultura regenerativă prin implementarea unor practici agricole cheie privind solul, nutrienții, protecția culturilor și energia, identificate de partenerul nostru FGN ca având cel mai semnificativ impact. De asemenea, îi ajutăm să pună în aplicare propriile foi de parcurs privind îmbunătățirea biodiversității 

Nestlé permite transparența prin sprijinirea furnizorilor și a fermierilor.

Standarde durabile 

În baza evaluărilor fermelor efectuate în cadrul lanțului nostru de aprovizionare cu tomate am observat că, drept consecință a prioritizării siguranței și calității alimentelor, anume aspecte legate de muncă și mediu au fost trecute cu vederea. În urma identificării acestor riscuri, am lucrat cu furnizorii noștri direcți pentru a mapa lanțul nostru de aprovizionare până la procesatorii primari care primesc legume direct de la fermieri. 

Cerem acestor procesatori să organizeze evaluări agricole care să ofere o bază de referință pentru fiecare locație de aprovizionare, utilizând Standardul etic de evaluare a sustenabilității fermei, elaborat de Sustainable Agriculture Initiative Platform. Prin utilizarea acestui standard comun, alți actori din industrie nu trebuie să solicite evaluări suplimentare acelorași fermieri. Fiecare întreprindere de prelucrare este apoi rugată să dezvolte și să implementeze un plan de îmbunătățire care să acopere toate fermele care le furnizează. 

Pentru a ne asigura că eforturile și atenția noastră este îndreptată către locațiile potrivite, (conform Indicelui de risc Maplecroft) procesatorii din țările cu risc scăzut nu sunt solicitați să organizeze evaluări ale fermelor, iar volumele asociate sunt considerate produse în mod durabil. 

Utilizăm evaluări pentru a identifica provocările din cadrul aprovizionării cu legume și mobilizăm procesatorii primari.
Citește raportul Creating Shared Valued 2023