Sort by
Sort by

Aprovizionarea cu ouă și carne

Aprovizionarea cu ouă și carne

Ne aprovizionăm cu ouă și carne de la furnizorii din întreaga lume. 

Lanțurile de aprovizionare cu ouă și carne au un impact semnificativ asupra emisiilor de gaze cu efect de seră și asupra defrișărilor. Lucrăm alături de fermierii și furnizorii noștri pentru putea găsi soluții sustenabile la fața locului. Toți furnizorii noștri trebuie să respecte Standardul nostru de aprovizionare responsabilă. 

Progresul nostru către producția sustenabilă de carne și ouă 

99.9 %
71.7 %

Abordarea noastră pentru îmbunătățirea lanțului de aprovizionare cu ouă și carne 

Principalele noastre surse de aprovizionare cu ouă și carne se află în America de Nord (SUA) și Europa (Franța, Germania și Spania). Politica noastră de aprovizionare responsabilă stabilește standarde de bază, nenegociabile, precum și practici esențiale de sustenabilitate care trebuie respectate în orice moment de către toți furnizorii și fermierii cu care colaborăm. 

Verificăm dacă aceste practici sunt respectate facând evaluări ale fermelor. De asemenea, înțelegem că unele acțiuni pot fi realizate în timp sau depind de schimbări la nivel de industrie. Actualizarea practicilor de bunăstare a animalelor poate necesita timp sau investiții financiare pentru a schimba infrastructura fermelor, cum ar fi trecerea de la cuști la sisteme de creștere la sol. 

Colaborăm cu furnizorii noștri și cu alte părți interesate din industrie și dezvoltăm proiecte pentru a crește bunăstarea animalelor și pentru a avea o producție ecologică sustenabilă. 

Pentru a ne responsabiliza atât pe noi, cât și fermierii noștri, și pentru a asigura transparența la nivel de industrie, am publicat lista Furnizorilor direcți de nivel 1 și lista abatoarelor lor (pentru carne și păsări de curte) din lanțul nostru de aprovizionare, împreună cu țările de origine. 

Eliminarea defrișărilor din lanțul nostru de producție a cărnii 

Timp de peste 10 ani, am lucrat pe teren pentru a îmbunătăți trasabilitatea materiilor prime și pentru a evalua și aborda riscurile de defrișare din lanțurile noastre de aprovizionare. Împreună cu furnizorii noștri și prin intermediul Coaliției Forest Positive a Consumer Goods Forum, ne-am străduit să ne asigurăm că lanțul nostru de aprovizionare cu carne este fără defrisări: am atins 99,9% în 2022. Suntem acum hotărâți să menținem și să îmbunătățim acest statut. 

 Citiți mai multe despre Programul global Forest Positive

Progresul nostru către emisii nete zero 

Angajamentul nostru de a atinge obiectivul Net Zero până în 2050 ne determină continuu să căutăm soluții inovatoare pentru a ne reduce amprenta de carbon. Proiectele asociate cu producția de carne și ouă include activități de restaurare și conservare a terenurilor, practici de pășunat durabile, stabilirea originii furajelor, precum și strategii de inovare pentru a reduce emisiile de dioxid de carbon și metan. 

Lucrăm îndeaproape cu fermierii noștri pentru a  începe să obținem  furaje pentru animale din practici de agricultură regenerativă, evitând defrișările și reducând emisiile aferente de carbon. De asemenea, îi ajutăm să investească în tehnologii inovatoare pentru a crește eficiența operațională a fermelor. 

Colaborăm pentru a atinge obiectivul Net Zero 

În parteneriat cu National Fish and Wildlife Federation in State Unite, Nestlé permite adoptarea de practici care îmbunătățesc productivitatea pășunilor, captează cantități mari de carbon și refac habitatul faunei sălbatice. Acest parteneriat va implica fermierii la nivel individual, pentru a identifica și subvenționa soluțiile specifice pentru locația lor, cum ar fi rotația pășunatului, gestionarea buruienilor invazive și gestionarea și refacerea efectivă a siturilor. 

În plus, Nestlé colaborează cu National Pork Board din Statele Unite pentru a sprijini implementarea practicilor agricole mai sustenabile în domeniile în care se cultivă hrana pentru carnea de porc. Prin acest parteneriat, acest consiliu oferă expertiză fermelor care cultivă furaje și testează cantitatea de carbon din solurile lor, pentru a identifica cea mai bună modalitate de a ajuta la creșterea cantității de carbon stocată în timp. 

Nestlé va finanța implementarea acestor practici și evaluările ulterioare pentru a determina cantitatea redusă de carbon și pentru a a compensa fermierii pentru eforturile lor. Producția de furaje reprezintă una dintre cele mai mari oportunități de a reduce impactul producției cărnii de porc asupra mediului și de a avea un impact ecologic pozitiv în fața schimbărilor climatice. De-a lungul timpului, acest proiect are potențialul de a acoperi  sute de mii de acri de teren agricol și vor susține în mod direct lanțul nostru de aprovizionare.

vacă pășunând pe câmp

Îmbunătățirea bunăstării animalelor prin parteneriate industriale globale 

Ne asumăm responsabilitatea de a verifica faptul că lanțurile noastre de aprovizionare și furnizorii cu care colaborăm tratează animalele din liniile lor de producție cu demnitate și fără cruzime. Proiectele noastre din mai multe țări urmăresc să promoveze și să implementeze standarde înalte de bunăstare a animalelor.

Citește raportul Creating Shared Valued 2023