Bunăstarea animalelor
Nestlé se angajează să îmbunătățească condițiile de bunăstare a animalelor la nivelul lanțurilor noastre globale de aprovizionare.
Folosim lactate, ouă și o diferite tipuri de carne ca ingrediente pentru gamele noastre de produse și împărtășim preocupările consumatorilor, organizațiilor societății civile, guvernului și investitorilor cu privire la îngrijirea, sănătatea și bunăstarea animalelor de fermă necesare producției de alimente.
Abordarea noastră pentru a implementa standarde riguroase și susține bunăstarea animalelor
Recunoaștem și împărtășim preocupările părților interesate cu privire la bunăstarea animalelor crescute pentru hrană și necesitatea de a asigura sisteme de producție durabile. Prin Standardul nostru de Aprovizionare Responsabilă și prin Angajamentul Nestlé privind bunăstarea animalelor de fermă, aducem schimbări pozitive la nivelul lanțurilor noastre de aprovizionare.
Ne dedicăm pentru a elimina practicile care nu sunt în concordanță cu cele cinci libertăți acceptate la nivel internațional din lanțul nostru global de aprovizionare. Lipsa foamei, setei și malnutriției; lipsa disconfortului, durerii, vătămării și bolilor; libertatea de exprimare a unor modele comportamentale normale; și lipsa fricii și suferinței.
Progresul nostru privind bunăstarea animalelor
Angajamentul nostru pentru puii de carne din SUA și Europa
Ne vom asigura ca standardele de bunăstare a păsărilor de curte utilizate în toate produsele noastre alimentare din S.U.A. și Europa să îndeplinească criteriile stabilite în European Broiler Ask/Better Chicken Commitment. Vom trece la un singur standard, bazat pe o introducere în etape, până în anul 2024 în S.U.A., respectiv 2026 în Europa.
Angajamentul European Broiler Ask/Better Chicken cere ca 100% din puii de carne folosiți în produsele alimentare Nestlé, (până în 2024/2026) să:
- Respecte toate legile și reglementările privind bunăstarea animalelor, indiferent de țara de producție.
- Asigure o densitate maximă de stocare de 6 lb/ft2 (30 kg/m2) sau mai puțin. Rărirea este descurajată și, dacă este practicată, trebuie limitată la o rărire per lot.
- Provină din rase care prezintă indicatori și rezultate ale bunăstării.
- Adopte metode de asomare atmosferică cu gaz sau sisteme multifazice sau asomare electrică.
- Să demonstreze conformitatea cu standardele de mai sus prin intermediul auditurilor efectuate de terți și raportării publice anuale cu privire la progresele înregistrate în direcția acestui angajament.
Luarea de măsuri pentru îmbunătățirea bunăstării animalelor
Am colaborat cu Koch Foods pentru a compara programele standard de iluminat cu LED-uri utilizate în prezent în halele de creștere a puilor de carne cu un program propus de iluminat natural. Studiul oferă o comparație directă a efectelor surselor de iluminat asupra bunăstării și protecției păsărilor.
Condițiile au fost evaluate de auditori ai Professional Animal Auditor Certification Organization, în cadrul unei auditări a bunăstării animalelor, pentru a se asigura că păsările au spațiu pentru a-și exprima comportamentele normale. Împreună cu cercetătorii de la Auburn University/NPTC și Mississippi State University, proiectul oferă informații despre bunăstarea și rezultatele privind protecția animalelor pentru pui sub iluminat natural.
Claudicația la porci reprezintă o problemă de bunăstare, dar și o problemă economică în producția de porci și este nevoie de cercetare pentru a o aborda la nivelul fermelor. De aceea, am colaborat cu furnizorul din Statele Unite CTI Foods și National Pork Board pentru a evalua această boală, utilizând tehnologii noi care monitorizează sănătatea porcilor pentru a crește detectarea și reducerea timpurie a acesteia. Cercetătorii de la USDA ARS U.S. Meat and Animal Research Center au evaluat porcii vizați și au evaluat tratamentul leziunilor la picioare și copite ca indicator timpuriu al claudicației.
În plus față de evaluarea claudicației, am colaborat și cu CTI și National Pork Board pentru a evalua eficacitatea gestionării durerii după procedurile veterinare. Gestionarea durerii este o problemă semnificativă de bunăstare a animalelor și este nevoie de identificarea unor soluții analgezice practice și eficiente în ferme. În acest proiect, cercetătorii de la Kansas State University au studiat eficacitatea gestionării durerii, răspunsul porcilor și comportamentul acestora.
În colaborare cu furnizorul nostru Dawn Farm Foods, am desfășurat un proiect pilot pentru a evalua rezultatele privind bunăstarea porcilor crescuți în sisteme "născuți în aer liber". Aceasta nu utilizează cuști de fătare și oferă scroafelor și purceilor acces complet la habitatele exterioare.
Un program pilot în Brazilia a furnizat informații noi și convingătoare despre sănătatea și bunăstarea vacilor de lapte. Senzori de ureche - echivalentul bovin a unei brățari de monitorizare a sănătății - plasați pe gâtul vacilor. Senzorii au dus la creșterea producției de lapte și la venituri mai mari pentru fermieri ca rezultat al reducerii stresului la animale.
Senzorii oferă fermierilor date în timp real despre starea și comportamentul animalelor lor, cum ar fi cât timp petrec în mișcare sau odihnă, când și cât de des mănâncă sau rumegă, nivelurile lor de energie, când vor fi pregătite pentru împerechere și altele. Senzorii pot indica chiar și posibile probleme de sănătate cu 24 de ore înainte ca acestea să apară în furnizarea de lapte - mult înainte ca un veterinar să poată face un diagnostic în mod tradițional. Nestlé a acoperit 70% din costurile senzorilor, astfel încât fermierii au contribuit doar cu 30%.