Sort by
Sort by

Aprovizionarea cu alune

grămadă de alune de pădure

Anual, ne aprovizionăm cu mii de tone de alune. Sunt un ingredient de bază important pentru o gamă extinsă de alimente și băuturi, cum ar fi categoria de dulciuri, în special ciocolata și produsele de patiserie.

La fel ca și în cazul în care sunt folosite întregi, alunele pot fi prăjite, măcinate și transformate în pastă.

Abordarea noastră în ceea ce privește aprovizionarea cu alune

În timp ce majoritatea aprovizionării noastre cu alune provine din regiunea Mării Negre în zona Turciei, care este și cel mai mare producător din lume, ne aprovizionăm de asemenea și din Spania, Italia, Georgia și Azerbaidjan. Noi nu achiziționăm direct de la ferme - cumpărăm de la furnizori care obțin alune direct de la fermieri sau prin intermediari.  

În Turcia, lanțul de aprovizionare cu alune prezintă provocări, în special în ceea ce privește condițiile de muncă și riscurile asociate cu exploatare prin muncă a copiilor. Lucrăm îndeaproape cu partenerii și furnizorii noștri pentru a aborda aceste aspecte.

Începând din 2011, Nestlé colaborează cu Fair Labor Association (FLA) pentru a evalua practicile de muncă din sectorul turcesc al alunelor. În parteneriat cu furnizorii noștri Ofi, Balsu și Yavuz, am susținut activități de remediere pentru a aduce îmbunătățiri sistemice în domeniul drepturilor omului și standardelor de muncă în sector.

FLA a efectuat mai multe evaluări ale fermelor din lanțul nostru de aprovizionare, care au evidențiat necesitatea îmbunătățirii condițiilor de trai și de muncă pentru muncitori, în special pentru lucrătorii sezonieri migranți din sud-estul Turciei, precum și de a oferi spații sigure pentru copiii lucrătorilor sezonieri migranți.

Mâini care țin alune de pădure

Ca rezultat, am sprijinit furnizorii noștri să abordeze riscurile sociale, inclusiv riscurile de exploatare prin muncă a copiilor, îmbunătățind condițiile de trai și de muncă ale lucrătorilor sezonieri migranți, precum și cartografierea, instruirea și înregistrarea contractorilor de muncă și formalizarea acordurilor de lucru între fermieri, lucrătorii sezonieri și contractori.  

Acest lucru are ca scop crearea unor condiții de trai și de muncă mai bune și abordarea riscurilor de muncă infantilă, precum și crearea condițiilor pentru recrutare responsabilă. 

Pentru a promova transparența la nivelul întregii industrii, publicăm lista furnizorilor noștri de alune de nivel 1 (pdf, 300Kb) din lanțul nostru de aprovizionare și locurile lor de procesare corespunzătoare, împreună cu țările de origine. 

Fermieri și plante de alune de padure

Promovarea drepturilor omului și a mijloacelor de trai ale lucrătorilor și copiilor

Cei trei furnizori ai noștri din Turcia - Ofi, Balsu și Yavuz - desfășoară o serie de activități, intervenții și colaborări menite să crească gradul de conștientizare a drepturilor muncitorilor din lanțul nostru de aprovizionare cu alune. De asemenea, toți acești furnizori sunt implicați în proiecte care au ca scop îmbunătățirea condițiilor de muncă și de trai și reducerea riscurilor de muncă pentru copii. Furnizorii noștri colaborează cu autoritățile locale, universități, Turkish National Employment Agency, Ministerul Agriculturii și Ministerul Familiei, Muncii și Serviciilor Sociale pentru a oferi instruirea necesară.  

Nucleul acestei activități este cartografierea forței de muncă sezoniere migrante și a contractorilor pentru a înțelege mai bine călătoriile pe care le fac, oferind în același timp instruire în drepturile muncii legate de salarii, ore de lucru, contracte, securitate socială și proceduri de plângere și sprijin. Contractorii sunt înregistrați la Turkish National Employment Agency din Turcia, iar contractele de muncă legale între proprietarii de ferme, contractori și lucrătorii sezonieri migranți sunt întocmite, drepturile lucrătorilor fiind clar specificate. Acest lucru marchează o schimbare transformațională în lanțul de aprovizionare cu alune.  

Există o atenție deosebită acordată prevenirii riscurilor de muncă în ceea ce privește copiii, cu stipularea că datele de naștere ale lucrătorilor sunt furnizate în timpul procesului de înregistrare pentru a ajuta la identificarea eventualilor lucrători minori, în timp ce se oferă și instruire în echilibrul de gen și împuternicirea femeilor. 

Lucrătorii sunt instruiți cu privire la condițiile de trai la care au dreptul, cum ar fi adăpostul, igiena, igienizarea și nutriția. Dacă este necesar, toalete mobile și dușuri sunt distribuite în zonele de locuit pentru lucrătorii sezonieri migranți. Se oferă educație în bune practici agricole în perioadele de recoltare, iar lucrătorii primesc echipament de protecție personală. 

Susținem furnizorii noștri în organizarea școlilor de vară menite să elimine riscurile asociate exploatării prin muncă a copiilor în lanțul nostru de aprovizionare cu alune din Turcia. Recoltarea alunelor are loc în timpul vacanțelor școlare, iar din cauza lipsei de infrastructură și facilități mai largi, copiii lucrătorilor însoțesc adesea părinții la ferme, crescând potențial riscul de a se angaja în muncă. Pentru a aborda această problemă, am colaborat cu furnizorii noștri pentru a deschide școli de vară care oferă un spațiu sigur pentru copii, unde aceștia pot participa la cursuri speciale educative și distractive.  

Evaluările FLA arată că eforturile noastre de a combate aceste riscuri au avut succes. În special, satele cu școli de vară au înregistrat o scădere a numărului de copii implicați în muncă pentru copii în comparație cu cele fără școli de vară. 

Pe lângă faptul că oferă copiilor spații sigure și activități, școlile de vară cresc conștientizarea despre munca copiilor printre profesori și localnici. În timpul pandemiei, furnizorii noștri au luat măsuri pentru a deschide spații sigure pentru grupuri mai mici de copii și le-au trimis kituri educaționale cu cărți și creioane. 

În general, există o lipsă de conștientizare cu privire la problemele sociale și agricole în rândul persoanelor implicate în procesul de producție a alunelor, în special în ceea ce privește relațiile de angajare bazate pe gen și riscurile de muncă asociate copiilor. Există, de asemenea, nevoia de a ajuta oamenii să-și crească veniturile. 

Programul Women on the Road, condus de furnizorul nostru, Ofi, a avut un impact asupra a sute de femei și bărbați în fiecare an. Proiectul își propune să sublinieze rolul important pe care femeile îl au în lanțul nostru de aprovizionare și să le ofere instruire în legătură cu drepturile lor. Informațiile se concentrează pe regulile de sănătate și siguranță ocupatională, drepturile de sănătate reproductive, drepturile copiilor, cariere și viața de afaceri. 

Stereotipurile de gen sunt comune în rândul lucrătorilor din lanțul nostru de aprovizionare cu alune, iar atunci când rolurile și responsabilitățile sunt ghidate de gen, în loc de abilități și ambiție, fetele se găsesc imediat dezavantajate în educație și formare. 

Furnizorul nostru, Ofi, a inițiat un proiect pentru a oferi un mediu neutru în care fetele să poată învăța și juca alături de băieți, participând la activități tradițional dominate de bărbați, cum ar fi fotbalul și târgurile de știință. Scopul a fost de a elimina stereotipurile de gen și de a oferi copiilor un spațiu sigur pentru a-i împiedica să lucreze în ferme în timpul recoltării. 

Având în vedere că mulți lucrători sezonieri din recoltarea alunelor sunt migranți, există nevoia de a-i ajuta să aibă condiții de trai adecvate și acces la apă potabilă curată. În cadrul programului nostru responsabil de aprovizionare cu alune alături de furnizorul nostru, Ofi, am îmbunătățit condițiile de trai pentru lucrători. 

În parteneriat cu conducătorii satelor locale, am restaurat și extins unele clădiri pentru a servi drept zone de locuit în timpul recoltării pentru zeci de lucrători sezonieri migranți. De asemenea, am instalat toalete mobile și dușuri, care asigură acces la igienă pentru peste o sută de lucrători sezonieri și localnici în timpul sezonului de recoltare. 

Colaborarea cu parteneri din industrie pentru a crea o aprovizionare cu alune mai durabilă  

Susținem proiectul Harvesting the Future al FLA în Turcia. Aflat acum în faza a doua, proiectul este un program care acoperă mai mulți parteneri și mai multe tipuri de mărfuri conceput pentru a îmbunătăți practicile de recrutare și angajare pentru lucrătorii sezonieri migranți de alune care călătoresc în familie de la o cultură la alta timp de șase până la opt luni în fiecare an. Scopul este de a îmbunătăți condițiile de muncă și de trai dincolo de cele câteva săptămâni petrecute de lucrători în recoltarea alunelor și de a aborda cauzele profunde ale muncii copiilor și muncii forțate pe tot parcursul ciclului de migrație. Programul este conceput pentru a identifica soluții practice și durabile care să fie benefice lucrătorilor și care pot fi implementate de companiile agricole, contractori și proprietarii de ferme.  

Faza a doua a proiectului se concentrează pe protecția copiilor și remedierea muncii copiilor, eliminarea muncii periculoase pentru tineri, îmbunătățirea accesului la servicii de bază pentru familiile migrante sezoniere, consolidarea recrutării responsabile și a mecanismelor de plângere și explorarea aplicării standardelor de salarizare decentă. 

Susținem, de asemenea, un parteneriat public-privat între International Labor Organization și membrii Asociației Association of Chocolate, Biscuit and Confectionery Industries of Europe (CAOBISCO), cu scopul de a ajuta la eliminarea celor mai grave forme de muncă în rândul copiilor în sectorul agricol sezonier. Proiectul a început în provinciile Sakarya, Düzce și Ordu în 2013 și a fost extins în Samsun și Giresun în 2021.

Proiectul facilitează schimbul de experiențe între guvern, sectorul privat, partenerii sociali și societatea civilă în abordarea riscurilor de muncă pentru copii, în special în lanțul nostru de aprovizionare cu alune. De asemenea, maximizează oportunitățile de învățare colectivă între părțile implicate în proiect. 

Mâini care aruncă alunele în coș
Citește raportul Creating Shared Valued 2023