Sort by
Sort by

Pregătirea forței de muncă pentru viitor

Angajați care se uită la calculator

Angajații noștri sunt o adevărată forță a binelui, care încearcă să facă bine în tot ceea ce fac.  

Hotărârea lor este cea care ne motivează să promovăm Net Zero Roadmap și sistemele alimentare sustenabile, la scară. Sănătatea și starea lor de bine sunt prioritățile noastre.  Ne respectăm și încurajăm toți angajații și contribuția și dezvoltarea fiecăruia sunt foarte importante pentru noi, indiferent de rasă, etnie, gen, naționalitate, religie, identitate de gen, orientare sexuală, vârstă și aptitudini. Grija față de promovarea incluziunii ne asigură că nu lăsăm pe nimeni în urmă și ne face mai productivi și inovatori.

Cum construim un mediu de lucru bazat pe respect și susținere reciprocă 

30.2 %
9.3 ore
108830

Crearea unui mediu de lucru progresist

Ne dăm silința pentru a asigura condiții de lucru benefice pentru angajați, un mediu de lucru sănătos, pozitiv și etic, oferind beneficii atât consumatorilor, cât și companiei noastre. Continuăm să facem progrese în ceea ce privește diversitatea și incluziunea la locul de muncă, promovând echilibrul de gen și oferind șanse egale de lucru persoanelor cu dizabilități.

Suntem de părere că sănătatea angajaților este rețeta afacerilor de succes, mai ales când vine vorba de lucrul de acasă. Oamenii cu o stare de sănătate mai bună sunt de obicei mai fericiți, mai implicați și mai productivi. De asemenea, recrutăm  candidații cu pregătire și competențe în domeniul inteligenței artificiale, o nevoie reală pentru viitor.

Angajați care aleargă în parc

Abordarea noastră se bazează pe 6 piloni cheie

 • Managementul talentelor
  Atragerea, dezvoltarea și retenția de talente în timp ce ne pregătim forța de muncă pentru nevoile viitoare ale afacerii noastre.
 • Diversitate și incluziune
  Construim un model mai bun de afaceri, care să reflecte societatea în ansamblu, să fie incluziv și să ofere șanse egale persoanelor cu dizabilități, indiferent de gen, orientare sexuală, rasă și etnie.
 • Sănătate, siguranță și bunăstare la locul de muncă
  Ne susținem și inspirăm angajații să facă alegeri mai sănătoase pentru viitorul lui și al familiile lor, asigurând condiții de lucru sigure și sănătoase.
 • Relații de muncă și consultarea angajaților
  Susținem Nestlé în a-și atinge obiectivul de a fi o companie în care angajații sunt tratați cu încredere și corectitudine, motivați de misiunea, valorile și principiile noastre.
 • Cultura organizațională și Managementul schimbării
  Ne folosim de Principiile noastre corporative, iar cultura noastră organizațională este susținută de politici actualizate în mod regulat, comunicate prin intermediul training-urilor noastre.
 • Compensații și beneficii
  Oferim salarii și beneficii corecte și competitive și efectuăm periodică a evaluărilor de performanță.
  Această activitate se bazează pe alte eforturi menite să sprijine comunitățile, cum ar fi respectarea și promovarea drepturilor și așteptărilor persoanelor din lanțurile noastre de aprovizionare și crearea de oportunități pentru tinerii care intră pe piața muncii.

Managementul talentelor

Ne străduim să atragem, să recrutăm, să dezvoltăm și să păstrăm candidații potriviți pentru a ne asigura că suntem o "forță a binelui", prin care încercăm să facem bine în tot ceea ce facem. Abordarea noastră de recrutare și retenție a talentelor este descrisă în Strategia noastră pentru Oameni 2025, în vederea construirii unei forțe de muncă pregătite pentru viitor; dezvoltarea unei conduceri inspiraționale, disruptive și incluzive; și promovarea unei culturi agile și pline de sens. Această abordare este aliniată cu strategia noastră de afaceri, Principiile noastre de Afaceri Corporative și scopul și valorile noastre.

Tata care își ține copilul în brațe

Diversitate și incluziune

Obiectivul nostru în ceea ce privește diversitatea și incluziunea pentru a construi o afacere mai bună are cinci piloni cheie:

 • echilibrul de gen
 • persoanele cu dizabilități
 • comunitatea LGBTQ+
 • rasa și etnia
 • generațiile

Cultura noastră incluzivă valorifică diferențele dintre angajații noștri și reflectă mai bine societatea în ansamblu, și comunitățile din care facem parte. În plus, atunci când aducem inovații produselor noastre, ne bazăm pe diversitatea consumatorilor și a clienților noștri pentru a produce și distribui produsele.

Un factor critic în construirea unui loc de muncă mai inclusiv este înțelegerea intersecționalității, adică faptul că diferite categorii sociale pot să se suprapună. De exemplu, oamenii pot face parte din comunitatea LGBTQ+ și pot avea o dizabilitate, sau pot fi părinți singuri și să provină dintr-un mediu de minoritate etnică. Un exemplu este munca noastră de sprijinire a tinerilor cu dizabilități prin intermediul inițiativei Nestlé needs YOUth. 

Sănătatea, siguranța și bunăstarea la locul de muncă

Dorim să ne susținem și să ne inspirăm angajații pentru a face alegeri de viață mai sănătoase, respectând în același timp principiile de confidențialitate și alegerile personale, printr-un leadership atent.  

Scopul nostru este de a încuraja luarea deciziilor în cunoștință de cauză și asumarea responsabilității de către angajații noștri atât pentru ei înșiși, familiile lor, cât și pentru compania noastră. De asemenea, investim în programe pentru sănătatea și bunăstarea angajaților, și dorim să atenuăm riscurile de sănătate la locul de muncă, sprijinindu-ne angajații în timpul, precum și după accidentări sau îmbolnăviri.

Fermieri mergând pe câmp

Relații de muncă și consultarea angajaților

Colaborăm cu angajații noștri, reprezentanții și organizațiile acestora și stakeholderii externi implicați în diviziunea muncii pentru a asigura faptul că nevoile forței de muncă sunt îndeplinite, contribuind la succesul afacerii noastre. Obiectivul Nestlé este de a fi o companie în care angajații sunt tratați cu încredere și corectitudine, motivați de misiunea, valorile și principiile noastre, și îl susținem pe deplin. Dorim să asigurăm și să promovăm un mediu de lucru modern și flexibil, bazat pe interacțiuni deschise și incluziune socială. De exemplu, în 2021, am lansat o nouă Politică Nestlé împotriva discriminării, violenței și hărțuirii la locul de muncă.

Cultura organizațională și Managementul schimbării

Gestionăm și promovăm misiunea și valorile noastre la nivel global pentru a fi complet aliniați în ceea ce privește cultură organizațională și oferim piețelor noastre sprijinul și îndrumarea de care au nevoie.  

Similar cu modul în care ne dezvoltăm produsele, și misiunea și valorile noastre se bazează pe, și sunt în conformitate cu Principiile corporative de afaceri: corectitudine, onestitate și preocupare pentru indivizi, familiile lor, animalele de companie și comunitățile din care fac parte. Recunoaștem, de asemenea, că lumea se schimbă rapid, așa că evaluăm constant mediul extern, luând în considerare legislația locală, practicile culturale și religioase și ne adaptăm în cazul în care este necesar. 

CSV 2023