Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Sort by
Sort by

Tort cu cireșe

Foto Tort cu cireșe

 

Dacă îți plac provocările, acesta este tortul perfect pentru o ocazie specială!

MASĂ PENTRU: 10

GATA ÎN: 13 ore

DIFICULTATE: Aventurier


Lista de ingrediente

Blat:
•    100g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    3 ouă mari
•    80g miere polifloră
•    80g ulei de cocos
•    50g cacao
•    o lingură cireșată
•    1 praf sare

Crema de cireșe amare:
•    100ml smântână lichidă pentru frișcă
•    1 linguriță miere polifloră
•    120g iaurt gras
•    110g sirop de cireșe amare
•    o lingură cireșată
•    5g gelatină granule
•    20ml apă rece

Crema de ciocolată:
•    100g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    200ml smântână lichidă
•    3 gălbenușuri
•    40g miere polifloră
•    o lingură cireșată
•    1 praf sare

Mousse:
•    5g gelatină granule
•    3 linguri apă rece
•    200g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    300ml smântână lichidă
•    3 gălbenușuri
•    40g miere polifloră
•    1 praf sare
•    două linguri cireșată (opțional)

Glazura:
•    3g gelatină granule
•    o lingură apă rece
•    150g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    200ml smântână lichidă

Tuile:
•    140ml apă
•    60g ulei
•    15g făină
•    5g cacao


Cum prepari?

1.    Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi rupe ciocolata Nestlé Dessert Noir în bucăți și pune-o împreună cu uleiul de cocos într-un vas pe bain-marie, amestecând până când se topește. Cât se răcește, ocupă-te de restul ingredientelor.
2.    Sparge ouăle într-un bol și mixează-le cu praful de sare și cu mierea până când se deschid la culoare și se dublează în volum, apoi toarnă ciocolata topită și mixează până la înglobare, adăugând la final și cacao.
3.    Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introdu blatul în cuptor pentru 30-40 minute sau până când trece testul scobitorii, iar după ce este gata și s-a răcit, taie-l în jumătate.
4.    Pentru crema de cireșe amare, pune gelatina la hidratat în 20ml de apă rece timp de 10 minute, apoi dizolv-o pe bain-marie și mixează separat smântâna lichidă cu mierea.
5.    Adaugă iaurtul și încorporează-l cu mixerul în frișcă, apoi adaugă siropul de cireșe amare, cireșata (dacă ai optat pentru ea) și gelatina dizolvată, și mixează bine, iar apoi toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu folie alimentară și mut-o în congelator pentru cel puțin 4 ore.
6.    Pentru crema de ciocolată, topește ciocolata Nestlé Dessert Noir la bain-marie și separat încălzește ușor smântâna lichidă.
7.    Mixează gălbenușurile cu mierea și praful de sare până când se transformă într-o spumă deschisă la culoare, apoi adaugă ciocolata topită și mixează până la înglobare, iar acest amestec îl vei adăuga la smântâna lichidă după ce ai luat vasul de pe foc.
8.    Amestecă totul, apoi adaugă gălbenușurile bătute și omogenizează cu telul, amestecând constant la foc mic pentru 2-3 minute, până se îngroașă compoziția.
9.    După ce s-a răcit această cremă, pune blatul pe un platou, toarnă crema de ciocolată deasupra și introdu totul în frigider pentru 2-3 ore. Între timp, te ocupi de mousse-ul de ciocolată.
10.    Pune gelatina la hidratat pentru 10 minute în apă rece, apoi topește ciocolata la bain-marie și separat încălzește 100ml de smântână lichidă. Când oprești focul, adaugă ciocolata peste smântână și amestecă bine.
11.    Mixează gălbenușurile într-o spumă deschisă la culoare cu praful de sare și cu mierea, apoi adaugă amestecul în compoziția de la pasul anterior și omogenizează bine cu un tel, punând totul pe foc mic și amestecând constant până când se îngroașă. După ce compoziția s-a răcit puțin, adaugă gelatina, apoi lasă amestecul să ajungă la temperatura camerei și mixează restul de smântână rece până crește în volum, iar apoi adaug-o la cremă.
12.    Așează pe blat crema de cireșe amare, apoi toarnă jumătate din mousse și nivelează, iar după vei introduce tortul la frigider pentru 2 ore, apoi la congelator pentru minimum 4-5 ore.
13.    Acum te poți ocupa de glazură punând gelatina la hidratat în apă rece pentru 10 minute și apoi la bain-marie, iar ciocolata o vei topi tot la abur.
14.    Încălzește smântâna lichidă până la punctul de fierbere, apoi oprește focul și adaugă ciocolata topită, apoi gelatina dizolvată și înglobezi totul cu telul. O vei putea folosi după ce s-a răcit la temperatura camerei.
15.    Pentru tuile decorativ, pune ingredientele într-un vas și amestecă bine, apoi încinge o tigaie neaderentă și pune compoziția cu grijă.
16.    După ce se dizolvă apa, amestecul va avea aspect de dantelă, iar tu vei putea să o îndepărtezi cu grijă și să o lași la răcit, iar apoi să o folosești pentru tort.

O minunăție!
 
Rețetă trimisă de Alina Vicu în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
639.1kcal 10.7g 46g 40.6g