Sort by

Tort profiterol în ciocolată

Foto Tort profiterol în ciocolată

 

Ce zici de un tort savuros de ciocolată ce ascunde note delicate de trandafir în fiecare felie?

MASĂ PENTRU: 12

GATA ÎN: 4 ore

DIFICULTATE: Aventurier


Lista de ingrediente

Blat:
•    80g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    50g unt
•    15g cacao pudră
•    100g făină
•    50g zahăr
•    1 ou
•    50ml lapte
•    o linguriță praf de copt

Eclere:
•    120ml lapte
•    50g unt
•    60g făină
•    2 ouă

Crema de eclere:
•    3 albușuri
•    4 linguri zahăr
•    250g mascarpone
•    o linguriță esență de mentă
•    colorant alimentar verde

Mousse de ciocolată:
•    400g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    3 gălbenușuri
•    75g zahăr amestecat cu 50ml apă
•    600ml frișcă

Ganache de ciocolată albă:
•    400g gem de zmeură cu trandafiri
•    300g ciocolată albă
•    200ml frișcă
•    10g gelatină

Glazura:
•    100g ciocolată Nestlé Dessert Noir
•    100ml frișcă


Cum prepari?

1.    Pentru blat, pune la topit ciocolata Nestlé Dessert Noir și untul și apoi lasă-le să se răcească, apoi amestecă făina cu pudra de cacao și praful de copt și trece-le prin sită.
2.    Mixează bine oul împreună cu zahărul și în compoziția cremoasă adaugă ciocolată răcită, apoi amestecă totul bine și adaugă componentele uscate.
3.    Într-o formă rotundă de tort cu diametrul de 30cm în care ai pus hârtie de copt, toarnă compoziția și întinde-o uniform pentru un blat subțire, de aproximativ 1cm, apoi dă totul la cuptor pentru 15 minute.
4.    Pentru eclere, începe prin a fierbe laptele împreună cu untul și un praf de sare, apoi adaugă făina în laptele fierbinte și amestecă repede pentru a evita cocoloașele. După ce aluatul este rece, adaugă cele două ouă și omogenizează-l.
5.    Cu ajutorul unui poș, pune pe tavă eclere rotunde și moțate, apoi lasă-le la copt 15 minute la temperatură ridicată, apoi la temperatură medie până când se rumenesc.
6.    Cât timp se răcesc eclerele, bate cele trei albușuri, adaugă zahărul și continuă să le bați la bain-marie până obții o bezea tare și lucioasă, apoi adaugă crema mascarpone și mixează bine, adăugând și esența împreună cu colorantul, iar la final dă crema la rece.
7.    Fă o mică gaură la baza fiecărui ecler și umple eclerele cu această cremă.
8.    Pentru ganache, ciocolata se pune la topit împreună cu frișca, iar atunci când ciocolata este topită, mută vasul deoparte și adaugă gemul, apoi gelatina hidratată în puțină apă.
9.    Mousse-ul se face topind mai intâi ciocolata Nestlé Dessert Noir la bain-marie, apoi amestecă zahărul cu apa și fierbe-l până se îngroașă într-un sirop.
10.    Mixează gălbenușurile cu acest sirop turnat în fir subțire, deoarece este fierbinte și riști să gătești ouăle, apoi adaugă ciocolata topită și încorporează totul în frișca bătută.
11.    A sosit timpul să asamblezi tortul! Pune foaia de blat pe platou și în jurul ei pune inelul formei în care ai copt blatul, apoi întinde peste blat un strat foarte subțire din crema ganache cu gem de zmeură.
12.    Aranjează eclerele umplute, începând din mijloc și apoi în cerc, astfel încât să rămână spațiu liber la margine, iar apoi toarnă restul de cremă ganache și întinde-o astfel încât să ajungă în mod egal peste tot.
13.    Mousse-ul de ciocolată se va pune în mod uniform și nivelează-l deasupra pentru a avea o suprafață cât mai dreaptă.
14.    După ce tortul a stat la rece pentru 2-3 ore, scoate inelul și deasupra toarnă ciocolata topită împreună cu frișca, apoi pune-l din nou la rece pentru 30 de minute.
15.    Pentru decor, poți folosi crema rămasă de la eclere și flori naturale, căpșuni și zmeură.

Nu uita să te bucuri de acest tort alături de cei dragi!
 
Rețetă trimisă de Veronica Crețu în cadrul concursului „Intră în Lumea Deserturilor” organizat de Nestlé Dessert.

Informații nutriționale per porție

Calorii Proteine Lipide Glucide
898kcal 20.1g 54.7g 75g