Nestlé introduce eticheta nutrițională Nutri-Score în cinci țări europene

Nov 27, 2019
Foto Nestlé introduce eticheta nutrițională Nutri-Score în cinci țări europene

Nestlé anunță introducerea etichetei nutriționale Nutri-Score în Austria, Belgia, Franța, Germania și Elveția, începând cu prima jumătate a anului 2020. În următorii 2 ani, compania va implementa Nutri-Score pentru toate mărcile deținute.

Astfel, peste 5000 de produse vor fi etichetate cu Nutri-Score, o schemă voluntară de etichetare care clasifică alimentele și băuturile în funcție de profilul lor nutrițional, de la A (alegeri mai sănătoase) la E (alegeri mai puțin sănătoase).

Marco Settembri, CEO Nestlé Europa, Orientul Mijlociu și Africa de Nord a declarat: „Ambiția noastră este să avem una dintre cele mai sănătoase opțiuni în fiecare categorie de produse pe care o oferim. Nutri-Score ne va motiva și ne va ajuta să ne urmărim atent progresul. Sunt mândru că Nestlé este prima companie care lansează Nutri-Score la această scară, în Europa. Vrem să acționăm rapid și suntem siguri că suntem pe drumul cel mai bun.”

Nestlé și Cereal Partners Worldwide, producătorul cerealelor Nestlé pentru mic dejun, au început deja implementarea Nutri-Score în aceste țări europene care care susțin Nutri-Score, iar cele două companii sunt gata să introducă acest sistem și în alte țări care solicită implementarea sa, ori transmit notificări în acest sens către Comisia Europeană.

Între produsele Nestlé care vor fi marcate cu Nutri-Score se regăsesc produsele vegetale Garden Gourmet, laptele cu aromă de ciocolată Nesquik, pizza Buitoni, cafeaua Nescafé, produsele culinare Maggi și ciocolata KitKat. Cereal Partners Worldwide va folosi Nutri-Score pentru cerealele sale pentru mic dejun, inclusiv pentru Fitness și Chocapic. Unele produse, precum formula pentru sugari, nu intră în aceeași sferă de aplicare ori se încadrează în reglementări separate.

Nutri-Score va fi implementat în primul rând în Austria, Belgia, Franța, Germania și Elveția, țări care și-au exprimat public sprijinul pentru această inițiativă. Datorită liberei circulații a mărfurilor în Europa și a etichetelor care au mai multe limbi pe ambalaj, este posibil să apară și în România produse Nestlé cu această etichetă nutrițională. Dacă este cazul, acest lucru se va face cu consultarea autorităților locale și cu respectarea reglementărilor legale”, a declarat Irina Siminenco, Corporate Affairs Manager Nestlé România.

Monique Goyens, Director General BEUC, a declarat: „BEUC, Organizația Europeană a Consumatorilor, aplaudă decizia Nestlé de a implementa Nutri-Score. Cercetările efectuate în mai multe țări demonstrează că Nutri-Score este, în prezent, cea mai performantă soluție care ajută consumatorii să facă alegeri mai sănătoase. Prin urmare, considerăm că Nutri-Score este un instrument important care contribuie la combaterea crizei de obezitate. Recomandăm și altor companii să urmeze exemplul excelent al Nestlé și să afișeze Nutri-Score pe produsele lor, iar pentru a progresa, credem că toți consumatorii europeni ar trebui să beneficieze de Nutri-Score. Acesta este motivul pentru care mai multe organizații de consumatori, membre ale rețelei BEUC, au lansat o petiție  prin care solicită Comisiei Europeane să introducă Nutri-Score ca etichetă obligatorie în toată Europa.”

Acest plan ambițios de punere în aplicare a noii etichete vine ca urmare a anunțului Nestlé din iunie 2019, în care compania își exprimă suportul pentru introducerea Nutri-Score în Europa continentală, pentru a sprijini agendele locale și europene de sănătate publică.

Pentru mai multe studii recente cu referire la Nutri-Score, accesați:

Article Type